HomeΚΡΗΤΗΑύξηση πτήσεων και επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο-Τι έγινε στην Κρήτη

Αύξηση πτήσεων και επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο-Τι έγινε στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχεια στην ανοδική πορεία της περασμένη χρονιάς κατέγραψε η αεροπορική επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η κίνηση σε όλους τους ελληνικούς αερολιμένες ήταν αυξημένη, λόγω και των μετακινήσεων που έγιναν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για τις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφτασε τους 1.617.944, από τους οποίους οι 855.459 επιβάτες μετακινήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας και οι 762.485 ήταν επιβάτες εξωτερικού. Συνολικά η επιβατική κίνηση σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014 παρουσιάστηκε αυξημένη κατά 31,4%. Ειδικότερα στις πτήσεις εσωτερικού η αύξηση ξεπέρασε το 40%, ενώ στις πτήσεις εξωτερικού άγγιξε σχεδόν το 22%.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη εμφανίστηκε και η κίνηση των αεροσκαφών, με τον συνολικό αριθμό των πτήσεων να ανέρχεται σε 19.059 (11.836 εσωτερικού και 7.223 εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση15,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014. Οι πτήσεις εσωτερικού υπερτερούν, καθώς αντιστοιχούν στο 62% του συνόλου.

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά ήταν τα τρία αεροδρόμια με τις περισσότερες πτήσεις εσωτερικού τον Ιανουάριο. Συνολικά εκτελέστηκαν 6.712 πτήσεις εσωτερικού τον Ιανουάριο του 2015, έναντι 5.421 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις πτήσεις εξωτερικού παρατηρήθηκαν στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τα οποία εκτελέστηκαν συνολικά 7.136 πτήσεις, έναντι 5.975 πτήσεων τον Ιανουάριο του 2014 (φέτος ήταν αυξημένες κατά 19,4%).

Άλλωστε, πρόκειται για τα δύο αεροδρόμια που καλύπτουν τον Ιανουάριο σχεδόν το 100% των πτήσεων εξωτερικού, καθώς πτήσεις εξωτερικού πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα μόνο σε οκτώ αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Εντυπωσιακή αύξηση της αεροπορικής κίνησης παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων με συνολικά 62 πτήσεις, έναντι 30 πτήσεων τον Ιανουάριο του 2014. «Βαρόμετρο», πάντως, για τη συνολική κίνηση της χειμερινής περιόδου εξακολουθεί να αποτελεί ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, εξυπηρετεί το 54% των συνολικών πτήσεων που εκτελούνται σε όλη τη χώρα, καθώς και το 60% των διακινούμενων επιβατών.

Σημειώνεται, ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει την ανοδική του πορεία, κάτι που μαρτυρά ότι η πρωτεύουσα ως τουριστικός προορισμός θα «πρωταγωνιστήσει» και το 2015.
tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση