HomeΚΡΗΤΗ«Χρυσές» δουλειές με ηρωίνη – Προμήθευε τον… λευκό θάνατο και έβγαλε πάνω από 35.000 ευρώ

«Χρυσές» δουλειές με ηρωίνη – Προμήθευε τον… λευκό θάνατο και έβγαλε πάνω από 35.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χρυσές» δουλειές έκανε ένας 53χρονος με… ηρωίνη έχοντας στήσει πολύ καλά την επιχείρηση του… λευκού θανάτου.

Μάλιστα είχε στην δούλεψή του έναν 40χρονο ο οποίος φαίνεται ότι έκανε το… βαποράκι για τον 53χρονο κλείνοντας ραντεβού στα γνωστά στέκια των ναρκομανών στα Χανιά προμηθεύοντάς τους με την ποσότητα ηρωίνης που ήθελαν.

Όλη αυτή η δραστηριότητα είχε φτάσει στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και χθες το απόγευμα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι άνδρες της αστυνομίας έπιασαν στα πράσα τον 40χρονο την ώρα που πουλούσε ηρωίνη σε έναν 44χρονο. Μάλιστα, ο 40χρονος είχε νωρίτερα πουλήσει ηρωίνη και σε έναν 37χρονο.

Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων οι διωκτικές αρχές εντόπισαν πάνω στον 40χρονο και τον 44χρονο δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, 40 ευρώ αλλά δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την προανάκριση των αρχών διαπιστώθηκε ότι ο «εγκέφαλος» ήταν ένας 53χρονος ο οποίος έδινε ποσότητες ηρωίνης στον 40χρονο και εκείνος πήγαινε και τα πωλούσε σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου – ο οποίος διαμένει με μία 51χρονη – όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 γραμμάρια ηρωίνης, σύνεργα χρήσης ηρωίνης, δύο κινητά τηλέφωνα και 5.610 ευρώ.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και σε θυρίδα που διατηρούσε ο 53χρονος όπου μέσα υπήρχαν 30.000 ευρώ.

Οι τέσσερις άνδρες (37, 40, 44 και 53 χρόνων) από τα Χανιά αλλά και η 51χρονη συνελήφθησαν από τις αρχές και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Το αστυνομικό δελτίο τύπου

Συνελήφθησαν, χθες (10.02.2015) το απόγευμα, στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 37, 40 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς πώλησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον συνελήφθησαν χθες (10.02.2015) το βράδυ στο Δήμο Πλατανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 53χρονος ημεδαπός και 51χρονη ημεδαπή για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατελήφθη χθες (10.02.2015) το απόγευμα ο 40χρονος κατά το χρόνο που προμήθευε τον 44χρονο με ποσότητα ηρωίνης έναντι χρηματικού ποσού ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε προμηθεύσει και τον 37χρονο με ποσότητα ηρωίνης την οποία είχε καταναλώσει.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 40χρονου και του 44χρονου, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 40χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τον 53χρονο, με σκοπό τη διανομή της σε επιμέρους ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 53χρονου και της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 13 γραμμαρίων, σύνεργα χρήσης ηρωίνης, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων εξακοσίων δέκα (5.610) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε θυρίδα την οποία διατηρούσε ο 53χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση