HomeΚΡΗΤΗΠροβλήματα φέρνει ο χιονιάς στην Κρήτη – Δεν πραγματοποιούνται πτήσεις και πλόες – Κλειστά και τα σχολεία

Προβλήματα φέρνει ο χιονιάς στην Κρήτη – Δεν πραγματοποιούνται πτήσεις και πλόες – Κλειστά και τα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός στην Κρήτη στη διάρκεια της Κρήτης, αφού στις καταιγίδες και στους θυελλώδεις ανέμους, εντάσεως έως και 11 μποφόρ τοπικά, προστέθηκαν και οι πυκνές χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του νησιού, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από τη νύχτα μηχανήματα των δήμων καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απολύτως απαραίτητες για αρκετούς προορισμούς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

xionia slobenia

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, οι καταιγίδες έχουν εκτονωθεί τουλάχιστον στα βόρεια παράλια της Κρήτης, ωστόσο το κρύο παραμένει τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

Νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις αλλά και ανεμοθύελλα, ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά της Περιφέρειας Κρήτης με αποτέλεσμα η κατάσταση μέχρι στιγμής να ελέγχεται. Οι μετεωρολόγοι πάντως, για την Κρήτη προβλέπουν συνέχιση των φαινομένων και αύριο Πέμπτη, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά από την Παρασκευή.

Προβλήματα εξακολουθούν να προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που στην ουσία έχουν  αποκόψει την Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού δεν πραγματοποιούνται πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Τα χιόνια, οι θυελλώδεις άνεμοι και η έλλειψη θέρμανσης έβαλαν αναγκαστικό λουκέτο σε αρκετά σχολεία της Κρήτης, ακόμη και στην πόλη του Ηρακλείου.

KAKOKAIRIA KRHTH (5)

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στου ορεινούς όγκους και ιδιαίτερα στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και τον Ομαλό, όπου οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται το χιόνι έχει πλέον ξεπεράσει τους 40 πόντους και όλες οι τεχνικές μονάδες των δήμων εργάζονται πυρετωδώς για να μην υπάρξουν αποκλεισμένα χωριά.

Στο Ηράκλειο, η στάθμη του Δρακουλιάρη δεν βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα, χάρη στα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν και όπως όλα δείχνουν τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν.

Αναλυτικότερα,

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους:

Αγία Βαρβάρα –  Μούλια

Βιάννος – Αμιρά

Χουδέτσι – Αρχάνες

Κράσι – Κερά

Αστυράκι – Ανώγεια

Χωρίς πλοία και αεροπλάνα

Την ίδια ώρα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης παραμένουν καθηλωμένα, ενώ προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι και στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Οι δύο πρώτες πρωινές πτήσεις για την Αθήνα δεν έχουν πραγματοποιηθεί, με τους επιβάτες να παραμένουν στο αεροδρόμιο περιμένοντας να εκτονωθούν οι άνεμοι.

PLOIA LIMANI

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε διάφορες περιοχές και για διάφορους λόγους, είτε λόγω των χιονοπτώσεων, είτε λόγω της απουσίας θέρμανσης, είτε ακόμη και λόγω προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πιο συγκεκριμένα κλειστά είναι στο Ηράκλειο τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας, Βασιλειές και Άγιος Βλάσσης.

Επίσης στην πόλη του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά το συγκρότημα του Καπετανάκειου, το 6ο Γυμνάσιο στην οδός Δουκός Μποφόρ και 6ο ΕΠΑΛ στην οδό Πιτσουλάκη.

Επίσης, στο δήμο Χερσονήσου κλειστό είναι το δημοτικό σχολείο Ελιάς με απόφαση του δημάρχου Χερσονήσου, καθώς η στέγη του κτιρίου υπέστη σοβαρή ζημιά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη κλειστά είναι τα σχολεία σε όλες τις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις όπως στα Ανώγεια, τη Βιάννο, στην Αγια Βαρβάρα και το Ασήμι. Κλειστά και τα σχολεία στο Οροπέδιο.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση