HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Όχι στην κατανάλωση κρέατος κλωνοποιημένων ζώων

Ν. Μαριάς: Όχι στην κατανάλωση κρέατος κλωνοποιημένων ζώων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών έκανε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χτες 09/02/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το ζήτημα της επισήμανσης της χώρας προέλευσης για κρέας σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής το ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία των καταναλωτών και γι’ αυτό είναι αναγκαία η ετικετοποίηση, δηλαδή η αναφορά πληροφοριών σε σχέση με την προέλευση του κρέατος σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Άλλωστε παρατήρησε ο Νότης Μαριάς είναι γνωστά αρκετά διατροφικά σκάνδαλα στην Ε.Ε. τα οποία δημιούργησαν ελλείμματα εμπιστοσύνης στην λειτουργία της ενιαίας εσωτερικής αγοράς.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: »Είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των καταναλωτών ιδίως δε της χώρας προέλευσης για κρέας σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

Βεβαίως η ενίσχυση της ποιότητας οδηγεί σε αύξηση των τιμών των τροφίμων όχι όμως στο ύψος που προσδιορίζουν οι ίδιες οι βιομηχανίες για τους δικούς του λόγους».

Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατέληξε: »Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πραγματικά τι τρώμε. Δεν θέλουμε να τρώμε μεταλλαγμένα τρόφιμα. Δεν θέλουμε να καταναλώνουμε κρέας κλωνοποιημένων ζώων. Δεν θέλουμε ανάμειξη βόιου κρέατος με κρέας αλόγου. Γι’ αυτό προέχει η ενημέρωση του καταναλωτή. Γιατί θέλουμε ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα.  Η ιχνηλασιμότητα λοιπόν είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία της ίδιας της οικονομίας. Γι’ αυτό οι καταναλωτές προτιμούν τοπικά προϊόντα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση