HomeΚΡΗΤΗΟι προγραμματικές δηλώσεις του Β. Κεγκέρογλου

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε σήμερα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της συζήτησης που συνεχίζεται επί των προγραμματικών δηλώσεων, πριν πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις κάνοντας λόγο για τους λανθασμένους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης και άφησε αιχμές για την κίνηση του πρωθυπουργού να απορρίψει την εθνική συνεννόηση και τη σύσταση Εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Από το στόχαστρο του δεν ξέφυγε ούτε ο Υπουργός Οικονομικών: «Εκεί που θα έφευγε η τρόικα για την εθνική κυριαρχία υποθέτω, κρατάτε την task force, φέρατε και τους Αμερικάνους,

Φέρνετε τώρα και τον ΟΟΣΑ με την εργαλειοθήκη του για να συμπληρωθεί το 70% του μνημονίου που αποδέχεστε και να μας επόπτευε .

Επιπλέον θα φέρετε και 500 με 600 φοροεισπράκτορες Γερμανούς όπως υποσχεθήκατε στο Σόιμπλε.

Το σοβαρότερο όμως λάθος στρατηγικής, είναι ο εγκλωβισμός στη παγίδα της μονοθεματικής συζήτησης για το δημόσιο χρέος.

Απεμπολήσατε  πολύ γρήγορα,  πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, τους θεωρούμενους άσσους : α) Διεθνή διάσκεψη, β) διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τώρα φαίνεται ότι θα θυσιάσετε και την προοπτική της πιστωτικής και χρηματοδοτικής ασφάλειας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας και ουσιαστικής στήριξης των ευπαθών ομάδων.

Ενώ, στη διάρκεια της ομιλίας του, έθεσε σειρά ερωτημάτων για την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει και να εφαρμόσει τα προγράμματα που είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης ή υλοποιούνταν ήδη και τα οποία έχουν στόχο την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων, την παραγωγική αναδιάρθρωση, την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Και κατέληξε λέγοντας πως ευχάριστη έκπληξη, αποτέλεσε η εξαγγελία του κ. Τσίπρα περί προθέσεως συνεργασίας της Κυβέρνησης με τη Διεθνή οργάνωση Εργασίας.

«Θυμίζω ότι από τον Απρίλιο ξεκίνησε αυτή η συνεργασία με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τη παρουσία  του γενικού διευθυντή του ILO με στόχο την επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου και τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε στη Γενεύη.

Χαίρομαι που η αρνητική  στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκε σε εξαγγελία των δικών μας πρωτοβουλιών.

Ελπίζω ότι με τη πάροδο του χρόνου θα αξιοποιηθούν όλα όσα δημιουργήσαμε αντί να γκρεμιστούν στο όνομα της κομματικής σκοπιμότητας.

Η Ελλάδα και η κοινωνία είναι πάνω από το κομματικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση