HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι εργασίες συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο «Εργασίες συντήρησης και επισκευής Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα (παλιό κτίριο» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Με την παρούσα μελέτη (τεύχη δημοπράτησης) ο Δήμος Γόρτυνας πρόκειται θα προβεί στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής του παλιού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το δημοτικό σχολείο στους Αγίους Δέκα. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει:

  • Αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες (κρύσταλλο 5mm, κενό 12mm, κρύσταλλο laminated 4mm + 4mm)
  • Αντικατάσταση των εσωτερικών ξύλινων κουφωμάτων με νέα ξύλινα κουφώματα (ταμπλαδωτές ξύλινες θύρες)
  • Ποδιές παραθύρων απο μάρμαρο σκληρό πάχους 2 εκ.
  • Καθαίρεση διαβρωμένων επιχρισμάτων – νέα επιχρίσματα

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας ότι με την υλοποίηση του έργου αυτού εξασφαλίζουμε μια σειρά από αναγκαίες επεμβάσεις στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Δέκα, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με φθορές λόγω παλαιότητας του κτιρίου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την ανταπόκριση που έδειξε στο αίτημά μας. Μέσα από τις προβλεπόμενες επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής, βελτιώνεται αισθητά η λειτουργικότητα του οικήματος, ενώ ετοιμάζεται και η μελέτη προϋπολογισμού 50.000 ευρώ για την ανέγερση νέου κτιριολογικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου των Αγίων Δέκα, που συγκεντρώνει σήμερα περίπου 149 παιδιά, σε ένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση