HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο πλημμύρισε χαρούμενες φωνές – Πλήθος κόσμου στο παιδικό αποκριάτικο κυνήγι θησαυρού

Το Ηράκλειο πλημμύρισε χαρούμενες φωνές – Πλήθος κόσμου στο παιδικό αποκριάτικο κυνήγι θησαυρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έγινε θεσμός πολύ επιτυχημένος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων στο Ηράκλειο. Μετά το εξαιρετικά δημοφιλές κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τους μεγάλους, την ίδια πορεία ακολουθεί και το παιδικό κυνήγι που σήμερα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015». Το 6ο Παιδικό κυνήγι  του κρυμμένου θησαυρού διεξήχθη στο πάρκο Γεωργιάδη, και οργανώθηκε από την ομάδα «ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ», με τη συνδρομή και του δήμου Ηρακλείου.

kinigi1

Στις 10:30 το πρωί, οι ομάδες των παιδιών που είχαν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όσα παιδιά και οι γονείς τους ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διοργάνωση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Λότζια, από όπου και ξεκίνησε η παρέλαση με τη Φιλαρμονική του Δήμου να δίνει το ρυθμό.

Στην παρέλαση, το Λύκειο Ελληνίδων αναβίωσε το παραδοσιακό αποκριάτικο γαϊτανάκι, ενώ εντυπωσιακοί ήταν και οι ξυλοπόδαροι του Omma Studio που άνοιγαν την παρέλαση. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση κινήθηκαν από την οδό 1821, στην Πλατεία Κορνάρου και την οδό Αβέρωφ για να καταλήξουν στο πάρκο Γεωργιάδη, όπου διεξήχθη το κυνήγι.

Εκεί, τις ομάδες περίμεναν γρίφοι, δοκιμασίες, εκπλήξεις αλλά και δώρα.

kinigi2

Μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου χόρεψαν, ομάδες Σχολών Χορού από τις σχολές της πόλης ενώ παράλληλα ο Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιάς «Ηράκλειο» παρέδιδε μαθήματα τένις.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών, υπήρξαν κυκλοφοριακά μέτρα περιμετρικά του πάρκου Γεωργιάδη και κυρίως στο δρόμο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που καλωσόρισε τα παιδιά στις εκδηλώσεις, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, καθώς και πολλοί δημοτικοί παράγοντες.

kinigi10

kinigi9

kinigi8

kinigi7

kinigi6

kinigi5

kinigi4

kinigi3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση