HomeΚΡΗΤΗΕρείπια τα σχολεία σε Βορίζια και Πόμπια – Φοβούνται οι γονείς για τη στατικότητά τους

Ερείπια τα σχολεία σε Βορίζια και Πόμπια – Φοβούνται οι γονείς για τη στατικότητά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχολικά συγκροτήματα των αρχών του περασμένου αιώνα στεγάζουν τους μαθητές στα Βορίζια και την Πόμπια, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε πολλά άλλα χωριά της Μεσαράς. Οι γονείς ανησυχούν για την καταλληλότητα των οικοδομημάτων αλλά και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν, ενώ οι δήμοι αδυνατούν λόγω έλλειψης ρευστότητας να προχωρήσουν σε εκτεταμένες παρεμβάσεις.

Στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων, οι γονείς προβληματίζονται για τη στατικότητα του κτιρίου ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να κριθεί αν το σχολείο είναι κατάλληλο ή όχι να φιλοξενεί τους περίπου 80 μαθητές τους. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τοιχοποιία του, καθώς έχουν εμφανιστεί απειλητικές ρωγμές, ενώ η εκτεταμένη υγρασία προκαλεί κινδύνους και για την υγεία των μαθητών.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πόμπιας, όπου τα παράθυρα δεν έχουν τζάμια και στις αίθουσες του πρώτου ορόφου, πέφτουν σοβάδες, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί. Οι γονείς ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από τους δήμους, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση