HomeΚΡΗΤΗΟύτε ευρώ δεν θα δώσει για τα χρέη του άνεργος – Απόφαση «ανάσα» του Ειρηνοδικείου

Ούτε ευρώ δεν θα δώσει για τα χρέη του άνεργος – Απόφαση «ανάσα» του Ειρηνοδικείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε ευρώ δεν πρόκειται να δίνει σε τέσσερις Τράπεζες για χρέη που έχει ένας 66χρονος άνεργος Χανιώτης μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου του νομού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την Προσωρινή Διαταγή παρέχεται προστασία ολόκληρης της περιουσίας του ανέργου και ορίζονται “μηδενικές δόσεις” και για τις τέσσερις πιστώτριες Τράπεζες, μέχρι την ημερομηνία: 8-01-2018.

Και αυτό, παρά το ότι υπάρχει εις βάρος του Αγωγή καταδολίευσης εκ μέρους Τράπεζας, για μετακίνηση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος, πρόκειται για  πρώην συμβασιούχο δημοτικό υπάλληλο με συνολικό ποσό χρέωσης σε τέσσερις Τράπεζες 131.327,00 ευρώ και«δεν διαθέτει κανένα μόνιμο εισόδημα, ούτε σύνταξη, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του».

Το Ειρηνοδικείο  Χανίων σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης  πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο:

  • Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.
  • Απαγορεύει στις πιστώτριες μέχρι τις 8-01-2018 την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου.
  • Απαγορεύει τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του.
  • Μετά το πέρας της ημερομηνίας 8-01-2018, δηλαδή μετά από τριετία, επανασυζήτηση της Προσωρινής Διαταγής, ώστε να επανεκτιμηθεί εκ νέου η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

Η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, έκανε λόγο για μια “λυτρωτική απόφαση”, σύμφωνα με τις διατάξεις και  το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη (ν.3869/2010) «καθώς  ο δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία  του δανειολήπτη, σώζει το σύνολο της  περιουσία του, από τα καταδιωκτικά μέτρα των Τραπεζών, προσφέροντας του την λύτρωση, για τρία  έτη,  ορίζοντας  του “μηδενικές καταβολές”».

Η ίδια υπενθυμίζει ότι κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.:2821092306, 2821092666 και 2842020140.

Διαφήμιση
Διαφήμιση