HomeΚΡΗΤΗΔημιουργία βοτανικού κήπου από μαθητές στο πάρκο Γεωργιάδη

Δημιουργία βοτανικού κήπου από μαθητές στο πάρκο Γεωργιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρητικά αρώματα από βότανα και άλλα άνθη του νησιού μας γέμισε σήμερα το πάρκο Γεωργιάδη, στον ξεχωριστό βοτανικό κήπο που δημιουργήθηκε από μαθητές  του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού και των εκπαιδευτικών τους, με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Άλλωστε ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στα παιδιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο τους.

sxoleio

Είχαν προηγηθεί χειρόγραφες επιστολές των μικρών μαθητών προς το Δήμαρχο που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση ,για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και κυρίως είχαν εκφράσει  την ανάγκη δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου με αρωματικά φυτά και βότανα της Κρήτης στο μεγαλύτερο πάρκο του Ηρακλείου.

 

 

 

sxoleio3

Ο κ. Λαμπρινός ,οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ.κ Μαρία Καναβάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ.Πέτρος Ινιωτάκης καθώς και ο υπεύθυνος του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου κ. Andrea Garancini που βρέθηκαν σήμερα στο πάρκο όπου πραγματοποιούνται και άλλες εργασίες αναβάθμισής του, συνομίλησαν με τους μαθητές και τόνισαν ότι θα στηρίξουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον.

 

sxoleio4

Ο κήπος που υιοθετήθηκε από τα παιδιά με την ονομασία Βοτανικός θησαυρός της Κρήτης γέμισε από τα βότανα που φυτεύθηκαν( Μαλοτίρα, Χαμομήλι, Δίκταμο κ.α), ενώ δίπλα τους τοποθετήθηκαν και μικρές ταμπέλες με την ονομασία τους.

Οι  διευθυντές του 31ου Δημοτικού και 24ου κ .κ Μανόλης Μπελαδάκης και Τερψιχόρη Βαρδιάμπαση αλλά και οι μαθητές, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους να βοηθήσουν στην δημιουργία του βοτανικού πάρκου.

sxoleio5

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση