HomeΚΡΗΤΗΠαρήγαγαν τη δική τους κάνναβη και την έριχναν στην «αγορά» της Ιεράπετρας – Τέσσερις οι συλλήψεις

Παρήγαγαν τη δική τους κάνναβη και την έριχναν στην «αγορά» της Ιεράπετρας – Τέσσερις οι συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποσότητες ινδικής κάνναβης παρήγαγαν και διακινούσαν στην Ιεράπετρα τέσσερις αλλοδαποί που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Την επιχείρηση φαίνεται πως συντόνιζαν δύο άνδρες από την Αίγυπτο, 40 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ χρησιμοποιούσαν ως τσιλιαδόρους δύο νεαρούς από το Πακιστάν, έναν 21χρονο και έναν 29χρονο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η δράση των τεσσάρων ανδρών είχε γίνει αντιληπτή από τις διωκτικές αρχές και η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους χαρακτηρίστηκε από επιτυχία. Οι δύο άνδρες από την Αίγυπτο, εντοπίστηκαν χθες το βράδυ από τους αστυνομικούς, τη στιγμή που είχαν μεταβεί στην υπαίθρια καβάντζα τους, προκειμένου να πάρουν μία αυτοσχέδια συσκευασία κάνναβης, συνολικού βάρους 38,5 γραμμαρίων.

Ο νεαρός Πακιστανός, εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ωστόσο έγινε και εκείνος αντιληπτός από τους αστυνομικούς, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο τέταρτος της ομάδας. Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσό 40 ευρώ, καθώς κρίθηκε προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, και στο σπίτι του 45χρονου Αιγύπτιου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης που βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση