HomeΚΡΗΤΗΑποκαλύψεις σε υπόθεση εκβιαστών- Ηθική αυτουργία σε Τσοχατζόπουλο για βόμβες κατά Σμπώκου

Αποκαλύψεις σε υπόθεση εκβιαστών- Ηθική αυτουργία σε Τσοχατζόπουλο για βόμβες κατά Σμπώκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης την 1η Ιανουαρίου, όταν στο προαύλιο σπιτιού στη Μεταμόρφωση όπου διαμένει συγγενικό πρόσωπο βαρυποινίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί ως «εγκέφαλος» της απαγωγής Παναγόπουλου, βρέθηκε ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με 37 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί τα 17, ενώ έχει κατασχεθεί το ποσό των 337.000 ευρώ. Παράλληλα εξετάζεται αν το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος των λύτρων από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας προέκυψαν στοιχεία που αποδίδουν και άλλες βομβιστικές επιθέσεις στην εν λόγω οργάνωση, όπως η επίθεση στο σπίτι της προέδρου Εφετών κ. Παρασκευής Καλαϊτζή (προέδρου του δικαστηρίου που δίκασε υπόθεση απαγωγής Π. Παναγόπουλου) στις 2 Νοεμβρίου του 2012 στο Χαλάνδρι, στο σπίτι του έγκλειστου πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου στην Κηφισιά στις 16 Απριλίου του 2014, αλλά και εκρήξεις σε σπίτια συγγενών του έγκλειστου Γ. Σμπώκου στις 15 Μαϊου του 2014 και 16 Ιουλίου του 2014 στο σπίτι της ξαδέρφης του στη Νέα Ερυθραία. Ακόμη στην οργάνωση αποδίδεται η βομβιστική επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέα πρωτοδικών Τρικάλων, κ. Πετράκη (η οποία είχε δικάσει την υποθεση απόδραση με ελικόπτερο του βαρυποινίτη, “εγκέφαλου” της απαγωγής Παναγόπουλου) στην Λάρισα στις 20 Ιουλίου του 2013.

Παράλληλα, ερευνάται η υπόθεση για βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, κ. Στέφη στην Δάφνη, για την οποία είχε υάρξει ανάληψη ευθύνης από την “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.Βασικός τροφοδότης με εκρηκτικά κυκλώματος εκβιαστών ήταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός Χρήστος Π., που κατηγορείται και για συμμετοχή στην υπόθεση Χρ. Ξηρού – «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ένας ακόμη αστυνομικός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Αρχηγοί της οργάνωσης είναι τρεις έγκλειστοι των φυλακων, όπως και 11 ακόμη κοινά μέλη της οργάνωσης. Οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει στα πλαίσια διπαραγμάτευσης να αγοράσουν πλοίο , είτε για την μεταφορά μεταναστών, είτε για ναρκωτικά και όπλα.

Τέλος, για ηθική αυτουργία στην υπόθεση των βομβιστικών επιθέσεων κατά του Γιάννη Σμπώκου κατηγορείται ο έγκλειστος, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Καθημερινή

Διαφήμιση
Διαφήμιση