HomeΚΡΗΤΗΠολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Εγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων

Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Εγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ανθρώπων σε όλη την Κρήτη.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ σε αρκετά σημεία ήδη έχουν στηθεί μεγάλες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων.

Η πρώτη επιχείρηση συνέβη σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost (δείτε εδώ) ενώ στο νομό Ηρακλείου η επέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε νωρίς το βράδυ σε τρεις αρχικά περιπτώσεις.

Στον Καρτερό κινδύνεψαν τρία άτομα καθώς από την έντονη βροχόπτωση τα ορμητικά νερά μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν καίρια και η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.

Στις Μαλάδες από την υπερχείλιση του ποταμού Δρακουλιάρη μια γυναίκα με τα δύο της παιδιά είχε εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού της ενώ στην ίδια περιοχή είχε αποκλειστεί και ένας άντρας με την Πυροσβεστική να αναλαμβάνει τις υποθέσεις.

GIOFYROS

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

https://www.youtube.com/watch?v=XvvprED6G8I

Τις πληγές τους μετρούν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Μεσαρά και στην Ιεράπετρα καθώς οι καλλιέργειες τους υπέστησαν αρκετές ζημιές.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για κάποιους αγρότες πήγαν χαμένοι καθώς ο παγετός “έκαψε” τις καλλιέργειές τους.

Πολλές κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική

Οι δυνατοί άνεμοι έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλη τη Κρήτη με αρκετές κλήσεις να φτάνουν στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων καθώς και αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost,οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε 12 περιπτώσεις στο νομό Ηρακλείου.

Κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου. Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε νωρίτερα στο οδικό δίκτυο της Μεσαράς, κυρίως δε, στο δρόμο που συνδέει την Αγία Βαρβάρα με τα Κάτω Μούλια.

Πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις στα Χανιά

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη έφεραν ευτυχώς μικρά προβλήματα στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κλήθηκε από το πρωί μέχρι και το απόγευμα για 3 κοπές δέντρων, για αφαιρέσεις αντικειμένων από ταράτσες σπιτιών, ένα τμήμα πέργκολας παρασύρθηκε στην περιοχή του Κουμ Καπί, ενώ μια στέγη αποκολλήθηκε στο Καλαμάκι. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

http://vimeo.com/116668202

Επίσης παρουσιάστηκαν και πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς κόπηκαν ακόμη και καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, βυθίζοντας στο σκοτάδι αρκετές περιοχές στα δυτικά της πόλης των Χανίων.

Ζημιές στο Παγκρήτιο-Αναβάλλονται οι δραστηριότητες

PAGKRHTIO ZHMIES

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, από τους δυνατούς ανέμους, όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2013, αύριο και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης (δείτε εδώ).

PAGRHTIO ZHMIES2

Διαφήμιση
Διαφήμιση