HomeΚΡΗΤΗΕπιχείρηση απεγκλωβισμού, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία

Επιχείρηση απεγκλωβισμού, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε στην Κρήτη και το νέο κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ όλο το νησί.

Νωρίς το μεσημέρι οι αρχές κινητοποιήθηκαν για μία επιχείρηση απεγκλωβισμού που στήθηκε για έναν κτηνοτρόφο στην Ανώπολη Χανίων.

Ο κτηνοτρόφος αποκλείστηκε στη θέση Μουρί της Ανώπολης με τον δρόμο να έχει κλείσει εξαιτίας του χιονιά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, παραμένουν στα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου δεμένα τα πλοία εξαιτίας του απαγορευτικού όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost (δείτε εδώ).

20 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική

Οι δυνατοί άνεμοι έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλη τη Κρήτη με αρκετές κλήσεις να φτάνουν στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost,οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε 20 περιπτώσεις για δέντρα και αντικείμενα που έχουν πέσει στο δρόμο.

Χωρίς ρεύμα

Σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στην δυτική Κρήτη, καθώς κόπηκαν ακόμη και καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, βυθίζοντας στο σκοτάδι αρκετές περιοχές στα δυτικά της πόλης των Χανίων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα δυτικά προάστια της πόλης, καθώς και οι περιοχές του Γαλατά και του Σταλού.

Χιονοπτώσεις

Την ίδια ώρα χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στις ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς το Οροπέδιο του Ομαλού να κλείσει, ενώ ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τα Σφακιά.

Κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου. Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε νωρίτερα στο οδικό δίκτυο της Μεσαράς, κυρίως δε, στο δρόμο που συνδέει την Αγία Βαρβάρα με τα Κάτω Μούλια.

Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ συνιστάται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Ζημιές στο Παγκρήτιο-Αναβάλλονται οι δραστηριότητες

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, από τους δυνατούς ανέμους, όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2013, αύριο και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι τότε, για εξυπηρέτησή τους, μπορούν να επισκέπτονται το Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Η κακοκαιρία που χτυπάει την Κρήτη δημιουργεί έντονα προβλήματα στους κατοίκους καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις τους δυσκολεύουν την ζωή.

RETHYMNO THALASSA STERIA1

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι φωτογραφίες από το λιμάνι του Ρεθύμνου. Οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά και να καλυφθούν με νερό το λιμάνι αλλά και οι παρακείμενοι δρόμοι στο Ρέθυμνο.

ÑÅÈÕÌÍÏ.ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÊÁÊÏÊÁÉÑÉÁ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÃÉÁÍÍÇÓ ÎÅÐÁÐÁÄÁÊÇÓ/EUROKINISSI

ÑÅÈÕÌÍÏ.ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÊÁÊÏÊÁÉÑÉÁ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ.ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÃÉÁÍÍÇÓ ÎÅÐÁÐÁÄÁÊÇÓ/EUROKINISSI

Διαφήμιση
Διαφήμιση