HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ σε Κρουσώνα και Σελάκανο

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ σε Κρουσώνα και Σελάκανο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστεί σήμερα η προσέγγιση των ανδρών της ΕΜΑΚ στην περιοχή Λιβάδι στον Κρουσώνα Ηρακλείου προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν σε μια γυναίκα τη φαρμακευτική της αγωγή, η οποία έχει αποκλειστεί σε κατάλυμα της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα (δείτε εδώ).

Χθες έγινε απόπειρα προσέγγισης στα καταλύματα από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με τη βοήθεια ερπυστριοφόρου που έχει μισθώσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, χωρίς όμως επιτυχία εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας (δείτε εδώ) και του ύψους του χιονιού που έφτανε ακόμα και τα 3 μέτρα σε ορισμένα σημεία.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ φιλοξενήθηκε στον Κρουσώνα με σκοπό νωρίς το πρωί να επιχειρήσει ξανά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και μισθωμένα από το Δήμο ερπυστριοφόρα οχήματα ιδιωτών.

Μαζί τους βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλτζάκης, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες παραμένει στον Κρουσώνα και συντονίζει μαζί με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη τις προσπάθειες εκχιονισμού.

Η επιχείρηση στο Σελάκανο

Μια μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από την Πυροσβεστική για τον οικισμό του Σελάκανου στο Λασίθι και τους εγκλωβισμένους κατοίκους του.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αλλά και το σκοτάδι δεν επέτρεψαν χθες στους άνδρες της Πυροσβεστικής ανάμεσα στους οποίους και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, με τρία οχήματα να φτάσουν μέχρι το αποκλεισμένο Σελάκανο.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση προσέγγισης των 20 μόνιμων κατοίκων προκειμένου να ελέγξουν ένα προς ένα τα σπίτια του οικισμού για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται μετακίνηση κάποιος από τους κατοίκους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση