HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση Τ. Βάμβουκα στην ανακοίνωση του Μ. Σκουλάκη για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Απάντηση Τ. Βάμβουκα στην ανακοίνωση του Μ. Σκουλάκη για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δυστυχώς ο κ. Σκουλάκης έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα συνεργατών του, που εξακολουθούν να τον παραπληροφορούν για τα οικονομικά του Δήμου ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Με την τελευταία μάλιστα ανακοίνωσή της, η παράταξή του επανέρχεται σε ζητήματα, που εκθέτουν την ίδια.

Είναι αστειότητα να μας κατηγορεί για έλλειψη σχεδίου και προγράμματος εκείνη η δημοτική αρχή, η οποία μετά από 4 χρόνια διοίκησης και λίγες ημέρες πριν παραδώσει πρότεινε μέτρα αντιμετώπισης ενός ελλείμματος ανταποδοτικών τελών, που εμείς αποδείξαμε ότι δεν υπήρχε! Μας υποχρεώνει δε να τους υπενθυμίσουμε τις εισηγήσεις του τότε αντιδημάρχου οικονομικών για περικοπές υπηρεσιών αξίας εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά, μόλις στις 21 Αυγούστου! http://www.chania.gr/files/4/34051/21-8-2014_apofasi_gia_prsmo_2015.pdf)

Αντιθέτως, αυτό που υπήρχε ήταν η πλημμελής εκτέλεση του προϋπολογισμού στο κομμάτι της είσπραξης των εσόδων, βάζοντας τον Δήμο μας στο στόχαστρο του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, η ασαφής αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων του και η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Απέναντι σε όλα αυτά, συντάξαμε έναν αξιόπιστο και λειτουργικό προϋπολογισμό, παρά τις δυσκολίες. Αποτυπώσαμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκρίνεια την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ισοσκελίσαμε τα ανταποδοτικά χωρίς να αυξήσουμε τα τέλη των δημοτών και δώσαμε με στοχευμένες παρεμβάσεις το στίγμα μας, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτισμό. Έχουμε επομένως σχέδιο, και μάλιστα αποτυπωμένο στον προϋπολογισμό. Ας μας πουν τι σχέδιο είχαν εκείνοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν τα οικονομικά δεδομένα, που διαχειρίζονταν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση