HomeΚΡΗΤΗΗ όμορφη όψη του χιονιά! Οδοιπορικό του cretapost στα χιονισμένα Ανώγεια

Η όμορφη όψη του χιονιά! Οδοιπορικό του cretapost στα χιονισμένα Ανώγεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωτοφανής χιονιάς που έβαλε στο «ψυγείο» την Κρήτη για τρεις ημέρες, δεν προκάλεσε μόνο προβλήματα. Όσοι Κρητικοί μπόρεσαν έζησαν στιγμές ειδυλλιακές στο κατάλευκο τοπίο, ενώ όσοι βρέθηκαν στα Ανώγεια, παρά τον αποκλεισμό και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση, γεύτηκαν την περίφημη κρητική φιλοξενία, που … μεταφράζεται σε κεράσματα με παραδοσιακό αντικριστό, άφθονη ρακί για την «αναστήλωση» του οργανισμού από το ψύχος και ευχάριστη παραμονή δίπλα σε τζάκια ή ξυλόσομπες.

anogeia1

Πολλοί ήταν εκείνοι που τόλμησαν να αφήσουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και να μετακινηθούν μέχρι τα Ανώγεια για να παίξουν χιονοπόλεμο και να δουν από κοντά μια άλλη όψη της Κρήτης, αυτήν της ορεινής, με τον ιδιαίτερο πολιτισμό της και τη μοναδική ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της.

 

anogeia2

Το cretapost σε οδοιπορικό που έκανε στα χιονισμένα Ανώγεια, κατέγραψε μοναδικές εικόνες, στο χιονισμένο τοπίο. Αν και δύσκολες οι συνθήκες, σίγουρα η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όσους μπόρεσαν να τη ζήσουν, εννοείται χωρίς προβλήματα.

 

 

 

anogeia3

Υποχωρεί ο χιονιάς

Εν τω μεταξύ σταδιακά από σήμερα, ο χιονιάς αρχίζει να υποχωρεί στην Κρήτη, παρόλο που οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν. Πολλά σχολεία στις περιοχές του νησιού που αποκλείστηκαν ή αντιμετώπισαν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο Παρασκευή, ενώ αίσιο τέλος είχαν και οι περιπέτειες των αποκλεισμένων σε Ομαλό και Σελάκανο (δείτε εδώ).

anogeia4

Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένοι παραμένουν κτηνοτρόφοι στα μιτάτα τους στην περιοχή των Ανωγείων, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία βεβαιώνει ότι δεν έχουν δεχτεί κλήση για βοήθεια ή για απεγκλωβισμό. Άλλωστε οι κτηνοτρόφοι στον Ψηλορείτη, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να επιβιώνουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

anogeia5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anogeia8

anogeia7

anogeia6

Διαφήμιση
Διαφήμιση