HomeΚΡΗΤΗΥποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία – Σπίτι – σπίτι θα ελεγχθεί το αποκλεισμένο Σελάκανο – Απεγκλωβίστηκε η γυναίκα με το σπασμένο χέρι

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία – Σπίτι – σπίτι θα ελεγχθεί το αποκλεισμένο Σελάκανο – Απεγκλωβίστηκε η γυναίκα με το σπασμένο χέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανής η κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία 24ωρα την Κρήτη, ενώ όπως όλα δείχνουν τα φαινόμενα θα αρχίσουν από το απόγευμα σήμερα να υποχωρούν σταδιακά. Ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν.

Τα χιόνια που σε πολλές περιοχές της Κρήτης ξεπέρασαν το 1,5 μέτρο προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα , αφού αποκλείστηκαν οικισμοί και κινδύνευσαν άνθρωποι.

Επί ποδός βρέθηκε η Πυροσβεστικής Υπηρεσία απ’ άκρη σ’ άκρη στην Κρήτη για να συνδράμει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία του νησιού (δείτε εδώ).

Η επιχείρηση στο Σελάκανο

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Πυροσβεστική για τον οικισμό του Σελάκανου στο Λασίθι και τους εγκλωβισμένους κατοίκους του. Κλιμάκιο από 10 άνδρες της Πυροσβεστικής ανάμεσα στους οποίους και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, με τρία οχήματα, ξεκίνησαν χθες επιχείρηση για να φτάσουν μέχρι το αποκλεισμένο Σελάκανο. Τα μέλη του κλιμακίου έφτασαν μέχρι ένα σημείο στο δρόμο προς το Σελάκανο, όπου το δρόμο άνοιγε ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής, στη συνέχεια όμως, συνέχιζαν …. πεζοί, ώσπου έφτασαν στο πλησιέστερο καταφύγιο για να διανυκτερεύσουν με ασφάλεια στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια με το πρώτο φως της ημέρας θα φτάσουν στο Σελάκανο και θα ελέγξουν ένα προς ένα τα σπίτια του οικισμού για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται μετακίνηση κάποιος από τους κατοίκους.

Ασφαλής μεταφορά της κοπέλας με το σπασμένο χέρι

Αίσιο τέλος, αλλά με πολύ ταλαιπωρία για την ίδια, λόγω των πόνων που προκαλεί ένα σπασμένο μέλος, είχε η περιπέτεια της κοπέλας που είχε εγκλωβιστεί από τα χιόνια στο Οροπέδιο του Ομαλού. Γύρω στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί η κοπέλα με την παρέα της, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που είχε στηθεί σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Κρήτης. Την κοπέλα περίμενε με το ΙΧ του ο πατέρας της, που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, σε ένα σημείο του δρόμου όπου τα χιόνια δεν εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να γιατροί να φροντίσουν το σπασμένο της χέρι.

XIONIA (4)

Πρόγνωση

Παρόλο που οι μετεωρολόγοι αναμένουν σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη είναι οι νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση