HomeΚΡΗΤΗΜε ιδιαίτερη προσοχή οι μετακινήσεις λόγω των έντονων χιονοπτώσεων

Με ιδιαίτερη προσοχή οι μετακινήσεις λόγω των έντονων χιονοπτώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονες χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το σκηνικό της κακοκαιρίας στο δήμο Ιεράπετρας. Μεγάλες ποσότητες χιονιού έχουν πέσει στις ορεινές περιοχές, ενώ χιόνια έχουν πέσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε παραθαλάσσιες ζώνες.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας αρκετές Τοπικές Κοινότητες του δήμου, όπως η Καλαμαύκα, οι Μάλλες, η Ανατολή, ο Χριστός, το Σελάκανο, η Θρυπτή, το Ορεινό, ο Άγιος Ιωάννης κ.α είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένες, ενώ σε εξέλιξη είναι συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας για την διάνοιξη επαρχιακών οδικών αρτηριών και την αποκατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων.

Αναλυτικότερα, ήδη από χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας προέβη σε αρκετές παρεμβάσεις που αφορούσαν είτε τη διάνοιξη δρόμων σε αποκλεισμένα χωριά είτε των απεγκλωβισμό ανθρώπων, ενώ σε ανάλογες ενέργειες προβαίνει και σήμερα.

Oπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρης Πανταζής « η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή και από τον κόσμο. Ειδικότερα, λόγω των ασυνήθιστων πολύ χαμηλών θερμοκρασιών είναι ορατός ο κίνδυνος παγετού, ενώ λόγω του χιονιού είναι αυξημένος ο κίνδυνος κατολισθήσεων. Κατά συνέπεια για τις επόμενες δύο ημέρες απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς είναι πολύ πιθανός ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων».

Επίσης, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης « Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας, προσπαθώντας να διαχειριστεί την ασυνήθιστη για τα δεδομένα μας κατάσταση. Τόσο χθες όσο και σήμερα τα μηχανήματα και το προσωπικό του δήμου επιχειρούν, προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων κυρίως στην ορεινή ζώνη του δήμου μας. Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι είναι ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση