HomeΚΡΗΤΗΚαταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία στη Δυτική Κρήτη – Ζημιές σε θερμοκήπια και στην Ιεράπετρα

Καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία στη Δυτική Κρήτη – Ζημιές σε θερμοκήπια και στην Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε τα δύο τελευταία 24ωρα η Κρήτη, ενώ περισσότερο επλήγησαν οι νομοί Χανίων και Ρεθύμνου. Το πρωί στα Χανιά βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (δείτε εδώ) προκειμένου να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθούν πληγείσες περιοχές από τη σφοδρή κακοκαιρία οι δήμοι Χανίων και Πλατανιά όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες καταστροφές.

Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο μηχανισμός σε τοπικό επίπεδο παραμένει σε επιφυλακή, ενώ ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε το απόγευμα ότι η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ελέγχεται πλέον από τις δημοτικές υπηρεσίες (δείτε εδώ)

Στην Ιεράπετρα

Στην ανατολική Κρήτη, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας εκδηλώθηκε με συνεχείς καταρρακτώδεις βροχές ενώ ανεμοθύελλα έπληξε και την περιοχή της Ιεράπετρας προκαλώντας ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Τα ορμητικά νερά σε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού προκάλεσαν φθορές στο οδόστρωμα ενώ δεν έλειψαν και οι κατολισθήσεις που μετέτρεψαν τους δρόμους σε παγίδες για τους οδηγούς.

Θα συνεχιστούν και αύριο οι καταιγίδες

Εν τω μεταξύ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει και για αύριο στην Κρήτη οι ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στους ορεινούς όγκους του νησιού. Η θερμοκρασία θα φθάσει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση