HomeΚΡΗΤΗΒροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο έρχονται στην Κρήτη

Βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο έρχονται στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια… πρόγευση της κακοκαιρίας που θα επέλθει σε δύο δόσεις μέχρι την Πρωτοχρονιά, αποτελούν οι σημερινές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Έτσι για σήμερα Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ σταδιακή βελτίωση, ωστόσο προσωρινή, αναμένεται στη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως και 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους εντάσεως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Η αρχή της κακοκαιρίας

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη τις βορειότερες περιοχές της χώρας, θα κάνει την εμφάνισή του στην Κρήτη αύριο Κυριακή, ενώ τα φαινόμενα θα κορυφωθούν την Τρίτη. Στη συνέχεια όμως θα υπάρξει μικρή βελτίωση και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα ενσκύψει την Πρωτοχρονιά.

Καταιγίδες στα νότια

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα βροχερό, κυρίως στη δυτική και τη νότια Κρήτη, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική πλευρά του νησιού νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με κυριότερα χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ποδαρικό με κακοκαιρία

Σημαντική μεταβολή του καιρού θα υπάρξει την πρωτοχρονιά, όπου το 2015 θα κάνει ποδαρικό στην Κρήτη με έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που θα φθάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ επηρεάζοντας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Την πρώτη μέρα του έτους, τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση