HomeΚΡΗΤΗ12 αλλαγές στη φορολογία το 2015

12 αλλαγές στη φορολογία το 2015

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο του 2015 το οποίο, πέραν όλων των άλλων, θα φέρει και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο νέος χρόνος φέρνει συγκεκριμένα 12 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, εκ των οποίων οι πέντε είναι θετικές, αφού συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.

«Από το 2015 έρχονται νέες αλλαγές στο φορολογικό. Παραμένει βέβαια το ίδιο στη βάση του. Δεν έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές. Όμως συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε ότι αλλάζει ο τρόπος που φορολογούνται οι αγρότες όπου από φέτος θα φορολογούνται με 13% και με έσοδα – έξοδα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή διότι είναι ένας νέος τρόπος φορολόγησης και πολλοί μπορούνε να την «πατήσουν» εάν δεν προσέξουν τις δαπάνες τους και τα έσοδά τους. Έχουμε μείωση της εισφοράς της αλληλεγγύης κατά 30% η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Γενάρη. Εισφορά αλληλεγγύης, εισφορά στα εισοδήματα που είναι πάνω από 12.000. Αλλαγή στη φορολόγηση ενοικίων όπου το 10% για τα έσοδα που προέρχονται από ενοίκια γίνεται πλέον 11%.  Επίσης καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος στα ακίνητα», τονίζει ο πρόεδρος Φοροτεχνικών Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης

Τέλος σημαντική αλλαγή οι αποδείξεις. Πλέον και για το 2015, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν το 25% αλλά το 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις. Σε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με αποδείξεις το «ακάλυπτο» ποσό εξακολουθεί να φορολογείται με 22%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση