HomeΚΡΗΤΗΠαναγιώτης Λαφαζάνης»Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους»

Παναγιώτης Λαφαζάνης»Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή δεν βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα», την άποψη αυτή διατύπωσε από τα Χανιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης προβλέποντας έτσι ότι η παρούσα Βουλή δε θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές. «Ο κ. Σαμαράς κατέφυγε σε έναν ελιγμό πανικού και αδιεξόδου», τόνισε.

Δεν πείθει όμως σε καμία περίπτωση 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον κ. Δήμα.

Η χώρα οδεύει σε εκλογές, οδεύει ταχύτατα σε εκλογές», υποστήριξε λέγοντας ακόμα ότι τις εκλογές τις έχει ανάγκη ο τόπος μας, τις έχει ανάγκη ο λαός μας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση πορεία.

 

«Χωρίς τρόικα και χωρίς μνημόνια»

«Μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης, παραγωγικής προοπτικής, μια νέα προοδευτική πορεία με σοσιαλιστικό ορίζοντα. Αυτό είναι το αίτημα των καιρών, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ώστε από πειραματόζωο, να γίνει ένα θετικό δίδαγμα για την περιφέρεια μας και για όλη την Ευρώπη», επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις κυβερνητικές θέσεις του κόμματος ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα τους δώσει ένα νέο κοινωνικό αναπτυξιακό ρόλο. Υποσχέθηκε ακόμα μια μεγάλη ριζοσπαστική δίκαιη  φορολογική μεταρρύθμιση, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στήριξη των ανέργων, επαναφορά για την 13η σύνταξη και του  τον κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ. Παράλληλα ζήτησε την στήριξη του ελληνικού λαού λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Ο κ. Λαφαζάνης ήταν ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσία πολλών πολιτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση