HomeΚΡΗΤΗΈνταξη στο πρόγραμμα “Στέγαση &Επανένταξης”

Ένταξη στο πρόγραμμα “Στέγαση &Επανένταξης”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων από τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ Μιχάλη Βλαχάκη, τον πρόεδρο της Σύμπραξης Χανίων Γιάννη Παυλάκη και την διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Κατερίνα Κουνελάκη συνέντευξη τύπου με θέμα: «“Ένταξη στο πρόγραμμα “Στέγαση &Επανένταξης” του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας”».

«Ο ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων Ανάπτυξη Απασχόληση κατέθεσε πρόταση ένταξης η  οποία  εγκρίθηκε  στο πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη” που χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με Αρχή διαχείρισης   το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ ).

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, στοχεύει σε οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας, ή Ξενώνες Ύπνου, ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων, ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (άρθρο 9 του Ν. 4109/2013, ΦΕΚ 16, τ. Α΄) ως άστεγοι και δύνανται άμεσα να επανενταχθούν. Επιπλέον, στοχεύει στην επανένταξη γυναικών που φιλοξενούνται σε Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας και σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα, ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία.

Ειδικοί Στόχοι του Σχεδίου αποτελούν:

1 Στον 1ο  Πυλώνα Ενεργειών Στέγαση .Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας

2: Στον  2ος Πυλώνα Ενεργειών: Εργασιακή Επανένταξη. Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.

Στο   προτεινόμενο Σχέδιο θα ενταχθούν 15 ωφελούμενοι, εκ των οποίων τουλάχιστον       οι δεκατρείς (13)θα συμμετέχουν υποχρεωτικά και στους δύο πυλώνες ενεργειών.» δήλωσε ο κ. Βλαχάκης

«Προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι  ιδιοκτήτες καταλυμάτων  οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση για την στέγαση των  αστέγων  αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες οι οποίοι θα επιχορηγηθούν για την απασχόληση αστέγων ο ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων Ανάπτυξη Απασχόληση θα πραγματοποιήσει Εσπερίδα ενημέρωσης την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου» σημείωσε η κ. Κουνελάκη

« Κάλεσμα σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την ένταξη 15 αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων» απεύθυνε ο κ. Παυλάκης τονίζοντας ότι «Για τους μεν πρώτους το πρόγραμμα καλύπτει το μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο, ενώ για τους δεύτερους το ενοίκιο των καταλυμάτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση