HomeΚΡΗΤΗΣε κίνδυνο οι εφημερίες της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου

Σε κίνδυνο οι εφημερίες της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Βενιζελείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματικά έχει περιοριστεί ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς λόγω συνταξιοδοτήσεων έχει μείνει να λειτουργεί με μόλις 2 γιατρούς, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργεί με 7, όπως και πριν από ενάμιση χρόνο, οπότε και οι εφημερίες της κλινικής μπορούσαν να καλυφθούν οριακά.

Η Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου, από κοινού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει τόσο τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και την 7η ΥΠΕ Κρήτης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει δέσμευση ουσίας από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση του ζητήματος.

Έτσι, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η Β΄ Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου, με τις σημερινές συνθήκες αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φόρτο των εφημεριών και των εξωτερικών ιατρείων, όπως επίσης και τη φροντίδα των ήδη νοσηλευόμενων ασθενών.

Προειδοποιούν δε, ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος από τώρα και στο εξής για τις εφημερίες του νοσοκομείου, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία της Κλινικής.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση