HomeΚΡΗΤΗΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της 11χρονης μητέρας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της 11χρονης μητέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου άσκησε η εισαγγελέας Ανηλίκων για την υπόθεση της 11χρονης Μαρίας που το απόγευμα της Κυριακής έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς μία 11χρονη έμεινε έγκυος από έναν 17χρονο και γέννησε προχθές στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost σε παλαιότερο δημοσίευμα (δείτε εδώ) η αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών θεωρείτε κακούργημα και φέρει ποινή τουλάχιστον 20 χρόνια κάθειρξης.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων του Ηρακλείου έχει δώσει εντολή για να ερευνηθεί το θέμα σε βάθος προκειμένου να εντοπιστεί ο πατέρας του παιδιού και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πατέρας είναι ένας 17χρονος από την Ρουμανία ο οποίος έμενε με την οικογένεια της 11χρονης Μαρίας όπως έχει δηλώσει η 29χρονη μητέρα, η οποία σε πολλούς τόνους έχει ζητήσει να βρεθεί ο 17χρονος και να τιμωρηθεί (δείτε εδώ).

Εξιτήριο για την 11χρονη, για το βρέφος όχι

Με εντολή του εισαγγελέα το υγιέστατο κοριτσάκι που γέννησε η 11χρονη την περασμένη Κυριακή θα παραμείνει στο νοσοκομείο και μετά το τέλος της νοσηλείας του (δείτε εδώ).

«Πήρα εγγράφως εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων να κρατήσουμε το νεογέννητο στο νοσοκομείο, ως φιλοξενούμενο μέχρι ν’ αποφασιστεί πού θα πάει», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης ενώ την ίδια ώρα περιγράφει τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν.

«Αυτή τη στιγμή δίπλα σε αυτήν την οικογένεια βρίσκεται ένας ψυχίατρος, ένας παιδοψυχίατρος αλλά και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου που ασχολούνται με την υπόθεση. Την ίδια ώρα διερευνώνται οι συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο ζει η οικογένεια για να διαπιστωθεί εάν μπορεί το βρέφος να ζήσει και να μεγαλώσει μέσα σ’ αυτό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον του μωρού το συγκεκριμένο περιβάλλον τότε θα αναζητηθεί άλλος τόπος», αναφέρει σχετικά ο κ. Χαριτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση