HomeΚΡΗΤΗΤα Χανιά στο ρυθμό του Santa Run στις 27 Δεκεμβρίου

Τα Χανιά στο ρυθμό του Santa Run στις 27 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φοράνε τις κόκκινες στολές, τις λευκές τους γενειάδες και το πιο φωτεινό τους χαμόγελο κι αφού αφήσουν το έλκηθρο και τους τάρανδους να «ξεκουραστούν», χιλιάδες Αι Βασίληδες κάνουν βραδινό περίπατο στη γραφική πόλη των Χανίων για να προσφέρουν χαρά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Την πρώτη χρονιά, το 2011, 400 άνθρωποι ξεχύθηκαν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, τη δεύτερη χρονιά έγιναν 1.500, πέρυσι ανέβηκαν στις 3.000 κι εφέτος ο στόχος του «Santa Run Chania» είναι να ξεπεράσει τις 5.000 συμμετοχές.

«Ξεκινήσαμε μια παρέα επτά φίλων πριν τέσσερα χρόνια, περισσότερο ως αφορμή να βρισκόμαστε συχνότερα, με όριο τις 300 συμμετοχές γιατί τόσες στολές είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε. Ήδη από την πρώτη χρονιά, η ανταπόκριση άρχισε να μας ξεπερνάει, να εξαντλούνται οι στολές και να προσπαθούμε τελευταία στιγμή να αγοράσουμε κι άλλες» περιγράφει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Παναγιώτης Ορφανίδης, εκ των εμπνευστών της διοργάνωσης. Όπως ακριβώς ξεκίνησε, η παρέα του Santa Run συνεχίζει ως σήμερα, με πολύωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο, που πάντα καταλήγουν σε γιορτή.

Εφέτος, οι Αι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν τα Χανιά, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, θα γιορτάσουν, θα απολαύσουν κεράσματα και μουσικές και κυρίως θα ενισχύσουν τους συλλόγους Κ.Η.Φ.ΑμεΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη και ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. «Οι άνθρωποι αγκαλιάζουν αυτή τη γιορτή, όχι μόνο γιατί δίνει χρώμα στην πόλη, αλλά κυρίως έχουν στο μυαλό τους τον άμεσο σκοπό μας. Γίνεται «όχημα» για αυτό που ονομάζουμε συμμετοχική αλληλεγγύη» αναφέρει ο κ. Ορφανίδης.

Το Santa Run Chania είναι ένας φιλανθρωπικός δρόμος περπατήματος για ενήλικες, μια παρωδία του ομώνυμου αγώνα που διοργανώνεται κάθε Δεκέμβριο σε πολλές πόλεις του κόσμου, όμως δεν έχει χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις. Οι χιλιάδες Αι Βασίληδες περπατούν, χορεύουν, δέχονται κεράσματα, πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση