HomeΚΡΗΤΗΗ Οικολογική Πρωτοβουλία στον Τ. Βάμβουκα

Η Οικολογική Πρωτοβουλία στον Τ. Βάμβουκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανάδειξη της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και η μέριμνα, που πρέπει να ληφθεί για την ανακαίνιση των παλιών παιδικών εξοχών της περιοχής, ώστε να λειτουργήσει Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Πληροφόρησης στα αναστηλωμένα κτήρια αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα, που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων, κατά τη συνάντηση, που είχαν σήμερα, Τετάρτη 17/12/2014, με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Από πλευράς των μελών της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων τέθηκαν επίσης ζητήματα, που αφορούν τη λίμνη της Αγυιάς και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις, την επισκεψιμότητα στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων (Θοδωρού), και την αξιοποίηση των εθελοντών σε περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ορθολογική διαχείριση του ελεύθερου χώρου των Αγίων Αποστόλων, με ήπιας μορφής χρήσεις, και την εκπόνηση διαγωνισμού για τη διαμόρφωση του πάρκου. Μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν ήπιες παρεμβάσεις με στόχο τον εξωραϊσμό του χώρου,  την οδική ασφάλεια όσων διέρχονται από το πάρκο, καθώς και τη βελτίωση της εικόνας του.

Αναφορικά με τους Αγίους Θεοδώρους ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε τη θέση ότι η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει τη διατάραξη με οποιονδήποτε τρόπο της άγριας ζωής στη νησίδα.

“Το φυσικό περιβάλλον, που έχουμε κληρονομήσει αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγαθό, που συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και κάνει τον Δήμο μας ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι οι οικολογικές οργανώσεις είναι πάρα πολύ χρήσιμες και βοηθούν, ώστε περισσότεροι πολίτες να ευαισθητοποιούνται καθημερινά στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση