HomeΚΡΗΤΗΟ προεορταστικός τζόγος έφερε … 23 συλλήψεις

Ο προεορταστικός τζόγος έφερε … 23 συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φουντώνει το παιχνίδι με τα ζάρια στην Κρήτη, κυρίως λόγω .. εθίμου αλλά και οικονομικής κρίσης, αφού διάγουμε την περίοδο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν το νέο έτος να τους βρει «κερδισμένους».

Το δημοφιλές μπαρμπούτι ωστόσο είναι ως γνωστόν απαγορευμένο και εμπίπτει στη νομοθεσία περί παράνομων παιγνίων.

Το βράδυ της Παρασκευής, σε χωριό του δήμου Φαιστού, συνολικά δέκα άτομα, όλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ηλικίας 21 έως και 70 ετών, επιδίδονταν σε παράνομο παιχνίδι με ζάρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο εσωτερικό καφενείου.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του ΤΑΕ Μεσαράς, πραγματοποιώντας έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έπιασαν στα πράσα τους παίκτες επί τω έργω!

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου τη στιγμή του ελέγχου απουσίαζε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 48χρονη υπάλληλο του καφενείου που κατά την απουσία του ιδιοκτήτη ήταν η κατά το νόμο υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος. Έτσι, οι αρχές αναζητούν τον 54χρονο καφετζή που είχε επιτρέψει τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην επιχείρησή του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.755 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου  τυχερού παιγνίου, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζεύγος κύβοι-ζάρια, δύο τράπουλες,  96 μάρκες με την ένδειξη «THE ULTIMATE POKER CHIP»  και 640 μάρκες με την ένδειξη «CLUB CASINO».

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το εν λόγω κατάστημα στερείτο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή καθώς και ταμειακής μηχανής, ενώ η 48χρονη ημεδαπή, η οποία και συνελήφθη, στερείτο πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια Αρχή.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο

Εν τω μεταξύ, σε συλλήψεις άλλων 12 ατόμων προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο για παράνομο τζόγο στο Ηράκλειο. Τα ξημερώματα σήμερα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, συνέλεβαν συνολικά 10 άτομα, ηλικίας από 22 έως 39 ετών, μια 23χρονη καθώς και ένας 45χρονος από την Αλβανία, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων, σε καφετέρια στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην καφετέρια που ανήκει σε έναν 46χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται. Διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος που ήταν υπεύθυνος του καταστήματος κατά τη διάρκεια των ερευνών είχε επιτρέψει σε εννέα άνδρες και μια 23 κοπέλα να παίζουν το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι «TEXAS POKER», στο οποίο εξάλλου συμμετείχε και ο ίδιος. Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Το χρηματικό ποσό των τριακοσίων σαράντα ευρώ (340) ευρώ, προερχόμενο από  τη διενέργεια των παράνομων τυχερών παιγνίων,
  • 816 μάρκες διαφόρων χρωμάτων,
  • 7 μάρκες με την ένδειξη «DEALER»
  • 6 τράπουλες

Επιπλέον, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, έναντι του καταστήματος κρυμμένος στα δέντρα και έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου, στον τον οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου το εν λόγω κατάστημα, είχε τροποποιήσει τους όρους της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος από την αρμόδια Αρχή.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση