HomeΚΡΗΤΗΑνοιχτή εκδήλωση στο Ηράκλειο για τις εργασιακές διακρίσεις

Ανοιχτή εκδήλωση στο Ηράκλειο για τις εργασιακές διακρίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει σήμερα στο Ηράκλειο το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για τις εργασιακές συνθήκες.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το αμφιθέατρο της παλιάς Ακαδημίας στις 6:00 το απόγευμα θα έχει ως θέμα τις «Νέες μορφές εργασιακών συνθηκών. Διακρίσεις απέναντι σε γυναίκες και νέους. Η εργοδοτική επίθεση και η συλλογική δράση ως μόνη διέξοδος».

Ομιλήτριες θα είναι :

– Σοφιάννα Λούβρου – γραμματέα πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ιδιωτικός τομέας)

– Δαφέρμου Ειρήνη – μέλος κεντρικού συμβουλίου ομοσπονδίας εργαζομένων στα Πανεπιστήμια

Στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών υπογραμμίζεται :

«Η διαρκής χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας που εκφράζεται από την απλήρωτη υπερεργασία, τις καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και επιδομάτων, τις σεξιστικές διακρίσεις απέναντι σε συναδέλφισσες, την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας, την καταστρατήγηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, αποτελούν την κορύφωση της μόνιμης και πάγιας τακτικής της εργοδοσίας να παραβιάζει συνεχώς την εργατική νομοθεσία, η οποία επίσης, σταδιακά αποσαρθρώνεται. Σωρεία αντεργατικών νόμων, με κύρια την κατάργηση των ΣΣΕ μεθοδεύεται από την κυβέρνηση. Τα δήθεν «προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας» (ΕΣΠΑ, voucher κλπ) χρησιμοποιούν την ανεργία σα δούρειο ίππο για την περαιτέρω διάλυση κεκτημένων και τη θεμελίωση συνθηκών πλήρους εκμετάλλευσης, με τους νέους εργαζομένους-ανέργους να δέχονται μια ιδιαίτερη επίθεση μέσα από αυτά. Η νέα εργασιακή πραγματικότητα στην «πολιτισμένη Ελλάδα» των μνημονίων και της κρίσης είναι εδώ. Και η απάντηση των εργαζομένων/ανέργων;

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ακραίων εργοδοτικών αυθαιρεσιών απέναντι σε εγκυμονούσα συνάδελφο (περίπτωση ΠΑΝΘΕΟΝ), αλλά και τις αντίστοιχες περιπτώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα ανά την Ελλάδα, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει ευρύτερα η συζήτηση για όλα τα παραπάνω.

Σ’αυτό το πλαίσιο, το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε ανοιχτή Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα:

«Νέες μορφές εργασιακών συνθηκών. Διακρίσεις απέναντι σε γυναίκες και νέους. Η εργοδοτική επίθεση και η συλλογική δράση ως μόνη διέξοδος»,

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και από άλλα σωματεία και συλλογικότητες, καθώς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση και ο διακλαδικός συντονισμός των εργαζομένων. Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας είναι κοινός αγώνας όλων μας.

Σ’αυτή την κατεύθυνση καλούμε σωματεία και συλλογικότητες, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές , να συμμετέχουν με τοποθετήσεις στην εκδήλωση.

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας συνάδελφος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση