HomeΚΡΗΤΗΑπόστολος Γκλέτσος: «Βάζουμε ΄΄Τελεία΄΄ ξεκινώντας από τα ιστορικά Ανώγεια»

Απόστολος Γκλέτσος: «Βάζουμε ΄΄Τελεία΄΄ ξεκινώντας από τα ιστορικά Ανώγεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περιοδεία του στην Κρήτη, ως επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα στη χώρα, ξεκίνησε σήμερα ο Απόστολος Γκλέτσος, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του.

Σε δηλώσεις του στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής με το οποίο και ταξίδεψαν από τον Πειραιά στο νησί, ο κ. Γκλέτσος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή με το κόμμα «Τελεία», ενώ σχολίασε την ψήφιση του προϋπολογισμού και απάντησε στο ερώτημα γιατί επέλεξε τα Ανώγεια προκειμένου να γνωστοποιήσει τη νέα του πολιτική προσπάθεια.

«Επιχειρούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η γέννηση της «Τελείας» υπήρξε προϊόν πόνου, μεγάλης απογοήτευσης αλλά και έντονου προβληματισμού.

«Συζητούσαμε με τους συνεργάτες μου και τους συνιδρυτές», είπε χαρακτηριστικά «και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως πρέπει να μπει τελεία σε ότι κακό έχει συμβεί στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια κατάσταση που έχει οδηγήσει τους μισούς Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όλες οι κοινωνικές τάξεις να αγωνιούν για το αύριο. Γι’ αυτό διεκδικούμε χώρο στη βουλή».

Κληθείς να προσδιορίσει την ταυτότητα του νέου κόμματος, ο κ. Γκλέτσος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι η «Τελεία» δεν χαρακτηρίζεται ούτε αριστερό, ούτε δεξιό ούτε και κεντρώο κόμμα. «Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να είναι χωρισμένοι σε αριστερούς και δεξιούς, κι εμείς δεν προσδιοριζόμαστε σε κανένα χώρο. Θα χρησιμοποιήσουμε και δεξιά και αριστερά εργαλεία, αν κρίνουμε ότι είναι αποτελεσματικά για να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

gkletsos synergates

Σε μια αποστροφή των δηλώσεων του, για την ταυτότητα της «Τελείας», ο κ. Γκλέτσος αποκάλυψε και μερικούς από τους στόχους του νέου πολιτικού φορέα. Στο φορολογικό – οικονομικό επίπεδο, φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση των ομογενών για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ στο κοινωνικό κράτος, δίνει έμφαση στην πρόνοια.

Για τον προϋπολογισμό

Με δεδομένο ότι η περιοδεία του κ. Γκλέτσου στην Κρήτη συνέπεσε με την χθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού, κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Ψηφίστηκε» είπε χαρακτηριστικά «ένας προϋπολογισμός που μειώνει δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι το βιοτικό μας επίπεδο θα κατέβει κι άλλο. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξηθεί  στο διπλάσιο που σημάνει ότι θα φέρει σκληρή φορολογία».

Παράλληλα δήλωσε ότι η «Τελεία» τάσσεται υπέρ των εθνικών εκλογών το Μάρτιο. «Εμείς θα θέλαμε εκλογές το Μάρτη» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε «για να διαφυλαχθεί η χώρα από μια μονοκομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις βλάπτουν τον τόπο, γιατί παράγουν μόνο διαφθορά και καθόλου πολιτική».

Τα Ανώγεια

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τα Ανώγεια για την πρεμιέρα του κόμματός του, ο κ. Γκλέτσος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία τους για την Κρήτη και υπογράμμισε ότι η επιλογή τους είναι καθαρά συμβολική, γιατί όπως είπε «σεβόμαστε τα Ανώγεια, και θέλουμε να πάρουμε δύναμη, ενέργεια και τιμή από αυτά για να ξεκινήσουμε το έργο μας».

Ο επόμενος σταθμός της «Τελείας» μετά την Κρήτη θα είναι ο Έβρος και κατόπιν η Κέρκυρα και η Ρόδος. Η επιλογή των περιοχών αυτών δεν έγινε τυχαία, καθώς ο κ. Γκλέτσος επισήμανε «θα ΄΄σταυρώσουμε΄΄ την Ελλάδα».

Η πολιτική διακήρυξη του κόμματος «Τελεία» θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Ανώγεια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση