HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η κατάληψη στη Λότζια

Συνεχίζεται η κατάληψη στη Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δημοτικού Μεγάρου Ηρακλείου από ομάδα αλληλέγγυων στο φυλακισμένο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Δημοτικοί υπάλληλοι και υπηρεσίες έχουν μετακινηθεί στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, ενώ οι καταληψίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση. Ανάλογες καταλήψεις γίνονται σε πολλά δημόσια κτίρια ανά την Ελλάδα, ενώ υπό κατάληψη και το δημαρχείο Χανίων.

Η κινητοποίηση είναι ειρηνική και μάλιστα οι καταληψίες περιφρουρούν ικανοποιητικά τη Λότζια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νύχτα του Σαββάτου, στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο του Ηρακλείου, δεν προκλήθηκαν φθορές στο κτίριο.

Δήλωση Λαμπρινού

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ζητά από τους νεαρούς καταληψίες να τερματίσουν την κινητοποίηση. Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Από την προηγούμενη Τετάρτη το Δημαρχείο τελεί, ως γνωστόν, υπό κατάληψη από μια ομάδα νεαρών συμπολιτών. Η κατάληψη αυτή, όπως δηλώθηκε από μέρους τους, επρόκειτο να έχει συμβολικό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Aλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και για το δικαίωμα του νεαρού Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί τις σπουδές του εκτός των φυλακών.

Η δημοτική αρχή επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία απέφυγε να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση. Ήδη όμως, και ενώ παρήλθαν πέντε  εικοσιτετράωρα από την ημέρα της συμβολικής αυτής κατάληψης, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα οι Δημότες του Ηρακλείου παρεμποδίζονται να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, πολλές εκ των οποίων έχουν μάλιστα επείγοντα χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ του αμέσου κινδύνου απώλειας σημαντικών δικαιωμάτων τους.

Ενόψει όλων των παραπάνω καλούμε τους νεαρούς συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν την έκταση των προβλημάτων που δημιουργούνται και να εγκαταλείψουν το Δημαρχείο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση