HomeΚΡΗΤΗΆνεργη μητέρα “σώζει” την περιουσία της

Άνεργη μητέρα “σώζει” την περιουσία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης , με την   ημερ 1/10/2014 απόφαση του , στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε μια «ανάσα» από την υπερχρέωση, σε τρίτεκνη μητέρα , με σοβαρά προβλήματα υγείας ,από την Κοινότητα Αγίου Σύλλα Τεμένους Ηρακλείου, με χρέος 46.445,23, ευρώ, μέχρι την ημερ 20-9-2016, ημερομηνία εκδίκασης, της υπόθεσης (κύρια αίτηση)

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που με συνεργαζόμενη με αυτήν δικηγόρο στο Ηράκλειο , κατατέθηκε η Δικαστική αίτηση, πρόκειται για δανειολήπτρια ,ηλικίας 50 ετών , άνεργη, μητέρα   τριών τέκνων,   χρεωμένη σε σε μία Τράπεζα,συνολικού ύψους χρέωσης ποσού ευρώ, 46,445,23 ως συνοφειλέτης σε στεγαστικό δάνειο.

Εισόδημα που η ίδια διαθέτει: Είναι «μηδενικό» ζει ,ως προσταυτεόμενο μέλος του συνταξιούχου συζύγου της, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη από το Ι.Κ.Α ύψους 460,00 ευρώ μηνιαίως.Δεν διαθέτει καμία άλλη πηγή εσόδων.

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας, σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση της φθάνει στο ποσό των 370,00 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεση της, «Δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία »

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια   πληρεί   τις προϋποθέσεις υπαγωγής της ς , στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της , καθώς εγκλωβισμένη σε συνεχόμενη ανεργία, και λόγω της συρρίκνωσης της σύνταξης και των εισοδημάτων του συζύγου της με τον οποίο έχουν κοινό οικογενειακό προϋπολογισμό, και προκειμένου πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον ,της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι 20-09-2016 δηλ (για δύο   έτη ), με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα περί χορηγήσεως προσωρινής διαταγής,

2) Διατάσσει προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της , η δανειολήπτρια, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης.

3)Την Υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσης   των   60 Ευρώ για δύο χρόνια , που θα καταβάλλεται μηνιαίως ,εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.

Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,   , η απόφαση αυτή θεωρείται, μια θετική απόφαση , είναι σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη , καθώς ο δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία της υπερχρεωμένης δανειολήπτριας , με συνολικό ύψος χρέωσης 46,445,23 διατάσσει , μηνιαία δόση 60 ευρώ,   μέχρι στις 20-09-2016, ημερομηνία που έχει οριστεί η   δικάσιμος της κύριας αίτησης.

Σημειωτέον!!! Η εν λόγω δανειολήπτρια συμμετέχει ως συνοφειλέτης, μετά του συζύγου της σε στεγαστικό δάνειο!!! χωρίς εισόδημα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία

Για ενημέρωση , ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Διαφήμιση
Διαφήμιση