HomeΚΡΗΤΗΜε άλλους όρους θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια – Ματαιώνεται ο ήδη υπάρχον

Με άλλους όρους θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια – Ματαιώνεται ο ήδη υπάρχον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επανάληψη του διαγωνισμού για τα σκουπίδια με άλλους όρους αποφάσισε σήμερα ομόφωνα ο ΕΣΔΑΚ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ήδη υπάρχον διαγωνισμός ματαιώνεται και αναμένεται άμεσα να επαναληφθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει πρόβλημα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια αποφασίστηκε να παραληφθεί ταυτόχρονα και το εργοστάσιο αλλά και να προχωρήσει η μελέτη που ζητά ο δήμος.

ESDAK2

Ανοίγοντας σήμερα τη συνεδρίαση στην Περιφέρεια, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Μαστοράκης τόνισε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει “φωτογραφική” διάταξη και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως αν πούμε όχι θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω τα χρήματα.

Ο περιφέρειαρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ήταν απόλυτος και ανέβασε τους τόνους για όσους, οπως είπε, υπονομεύουν τον περιφερειακό σχεδιασμό. Υπογράμμισε και αυτός ότι όχι μόνο θα χαθούν τα 100 εκατομμύρια και πλέον ευρώ αλλά θα επιβληθούν και πρόστιμα. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καύση στον προγραμματισμό, όπως διαδίδουν τα διάφορα… παπαγαλάκια και ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τα σκουπίδια υπήρξε πρωτοποριακός.

Επίσης παρουσίασε σχετικά έγγραφα όπου αποδεικνύεται, όπως είπε, ότι “σε όλους έγιναν παρατηρήσεις ενώ εμείς πήραμε συγχαρητήρια”.

Και κατέληξε ότι θα πάμε 40 χρόνια πίσω εξαιτίας ορισμένων που μεθοδεύουν την ανατροπή του σχεδιασμού.

Τέλος αναρωτήθηκε ποιος θα πάρει το βάρος της ευθύνης και ποιος θα εξηγήσει στους πολίτες “πως θα χαθούν αυτά τα χρήματα αλλά και ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα που θα επιβληθούν”.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης που είχε πάρει το λόγο πριν από τον περιφερειάρχη είπε να δοθούν εξηγήσεις ως προς το διαγωνισμό και συμπλήρωσε “τι έχουν να πουν αυτοί που συνέταξανα τα τεύχη δημοπράτησης”.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό σκέλος που είναι η εναρμόνιση με το νέο ΠΕΣΔΑΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση