HomeΚΡΗΤΗΤον «τσάκωσαν» με 2000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Τον «τσάκωσαν» με 2000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πρόλαβε να «ρίξει στην αγορά» τα 2000 πακέτα λαθραία τσιγάρα που παρέλαβε με μεταφορική εταιρεία ένας 39χρονος από το Πακιστάν, καθώς συνελήφθη χθες το μεσημέρι από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Ο 39χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας, και η σύλληψή του εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές διωκτικές αρχές για τον περιορισμό του φαινομένου, το οποίο λόγω οικονομικής κρίσης έχει ενταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο συλληφθείς χθες το μεσημέρι είχε μεταβεί σε μεταφορική εταιρεία προκειμένου να παραλάβει τέσσερα δέματα που είχαν φθάσει για λογαριασμό του. Η δράση του όμως φαίνεται πως είχε γίνει αντιληπτή από τις αρχές, καθώς στο σημείο παραλαβής τον περίμεναν οι αστυνομικοί.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν μέσα στα δέματα που παρέλαβε 200 κούτες τσιγάρα των 10 πακέτων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και άρα δεν είχαν υποβληθεί στον τελωνειακό έλεγχο. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση