HomeΚΡΗΤΗΈφθασαν στην Αθήνα οι ανήλικοι μετανάστες του «Baris»

Έφθασαν στην Αθήνα οι ανήλικοι μετανάστες του «Baris»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα κέντρα Υποδοχής Ανηλίκων Μεταναστών στην Αθήνα μετακινούνται οι 26 ανήλικοι που βρέθηκαν, χωρίς γονείς ή κηδεμόνες, ανάμεσα στους 595 μετανάστες του δουλεμπορικού «Baris» και φιλοξενούνταν μέχρι και χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας. Με τη συνοδεία της τοπικής ΕΛΑΣ και άλλων συναρμοδίων φορέων, οι ανήλικοι ταξίδεψαν με το πλοίο «Κρήτη Ι» της ΑΝΕΚ από το Ηράκλειο στον Πειραιά και πλέον κατευθύνονται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα οι 25 απ’ αυτούς, ενώ το 26ο παιδί θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων.

METAN2-650x250

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, εξακολουθούν τις αναζητήσεις συγγενών των ανηλίκων ανά τον κόσμο, με απώτερο στόχο τα παιδιά αυτά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, στην Ιεράπετρα παραμένουν και φιλοξενούνται περίπου 300 από τους 595 μετανάστες του «Baris», οι οποίοι το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα λάβουν προσωρινή άδεια παραμονής για έξι μήνες στην Ελλάδα.

Προφυλακιστέοι

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι από τους 7 κατηγορούμενους, όλοι τους φερόμενοι ως μέλη του πληρώματος του πλοίου «Baris», με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για την παράνομη μεταφορά και την εκμετάλλευση των 595 ανθρώπινων ψυχών. Οι εφτά άνδρες απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Λασιθίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι όλοι τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ

Διαφήμιση
Διαφήμιση