HomeΚΡΗΤΗΤην Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορουμένων για την «μαφία των ναρκωτικών»

Την Πέμπτη οι απολογίες των κατηγορουμένων για την «μαφία των ναρκωτικών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο από τους 33 μάρτυρες του κατηγορητηρίου κατέθεσαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των ναρκωτικών».

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στις 9.30 το πρωί (δείτε εδώ) και συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι όπου διέκοψε για την Πέμπτη.

Την αρχή των καταθέσεων έκανε ο αστυνομικός που είχε την ευθύνη της παρακολούθησης της «μαφίας» και κατέγραφε της συνομιλίες των μελών της φερόμενης ως οργάνωσης.

Οι 15 συνήγοροι έκαναν «βροχή» ερωτήσεων στον αστυνομικό για τις καταγραφές του βαλιτσάκι της ΕΥΠ ζητώντας να μάθουν την κάθε λεπτομέρεια προσπαθώντας να αποδομήσουν το βασικό στοιχείο του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ήταν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη ωστόσο ένας από τους κατηγορουμένους δεν είχε δικηγόρο με το δικαστήριο να του ορίζει έναν, ο οποίος όμως χρειάστηκε χρόνο για να προετοιμαστεί.

MAFIA NARKOTIKON DIKH (1)

Η συνέχεια με τις απολογίες

Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 26 άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς που έφταναν στο νησί από το εξωτερικό – μέσω Αθηνών – και τα διακινούσαν στην ανατολική Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές τον Αύγουστο του 2013, μετά από μία καλά οργανωμένη επιχείρηση της τοπικής ΕΛΑΣ. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες προέρχονται από χωριά των Δήμων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ενώ ως εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται δύο αλλοδαποί, πατέρας και γιος που διέφευγαν της σύλληψης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 26 άτομα, ενώ 8 απ’ αυτούς έχουν προφυλακιστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση