HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Κριτσωτάκης για την αύξηση του ΦΠΑ

Ο Μ. Κριτσωτάκης για την αύξηση του ΦΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση για την αύξηση του ΦΠΑ πήρε με δηλώσεις του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Τις τελευταίες μέρες, ο κόσμος του τουρισμού παρακολουθεί ένα πραγματικό «θέατρο του παραλόγου», όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή.

Η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκει αντίθετο σύσσωμο τον κόσμο του τουρισμού: από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της συγκυβέρνησης μέχρι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, παρά τις θριαμβολογίες για τις αφίξεις και τα έσοδα, ασφυκτιούν λόγω της φορο-ληστρικής πολιτικής των τελευταίων ετών και του «ανοίγματος της ψαλίδας» απέναντι στους «μεγάλους» του τουρισμού.

Προφανώς, η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή είναι μέρος μιας πολιτικής αλληλουχίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία βάλλει «επί δικαίων και αδίκων» και εξοντώνει αδιάκριτα τους πάντες.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας περιλαμβάνει ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα – και όχι μέτρα σε μορφή «ρουκέτας» – και μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό με μέτρα άμβλυνσης της εποχικότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση