HomeΚΡΗΤΗΣε απεργιακό κλοιό και η Κρήτη

Σε απεργιακό κλοιό και η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σήμερα καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρούν στις πολιτικές λιτότητας που  προβλέπει ο νέος  προϋπολογισμός, αλλά και στα νέα εξοντωτικά μέτρα που «παζαρεύει» η κυβέρνηση με την τρόικα.

Σήμερα θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Έμποροι  και επαγγελματοβιοτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εργαζομένων, καθώς όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΝΗ «έχουν αγγίξει τα όρια τους και αδυνατούν να διαχειριστούν πλέον τα βάρβαρα και αντικοινωνικά – εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, την καταστροφή και την απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία που τα τελευταία χρόνια «ψυχορραγεί».

Επίσης ακινητοποιημένα θα μείνουν τα πλοία για 24 ώρες όπως αναφέρουν οι Μινωικές Γραμμές καθώς συμμετέχουν στην απεργία ενώ αναμένεται να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ήδη η Aegean ακύρωσε 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.

Συγκεντρώσεις

Δύο είναι – για μία ακόμα φορά – οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη σημερινή απεργία και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η..

Όπως υπογραμμίζει: «Η Γενική – Απεργία δεν πρέπει να είναι ακόμα μια απεργία.  Πρέπει  να  είναι  μια  νέα αρχή αγώνα,   που  θα  εκπέμψει  δυνατό  πολιτικό στίγμα και θα σηματοδοτήσει τη  θέληση όλων μας,  των εργαζομένων  των ανέργων, των  απολυμένων,  των  νέων,  να  απαλλαγούμε  από  τις  πολιτικές  λιτότητας  και  τα αντεργατικά – αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο» (δείτε εδώ).

Από την άλλη μεριά το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί με σύνθημα «Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» (δείτε εδώ).

Τέλος η ΟΕΒΕΝΗ υλοποιώντας την απόφαση του τελευταίου Δ.Σ. της 12ης Νοεμβρίου 2014 συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει πανελλαδικά η ΓΣΕΒΕΕ για τη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με Απεργία και  αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση