HomeΚΡΗΤΗΤο Μάιο η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Το Μάιο η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» από 1η έως 4 Μαΐου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, που έγιναν στο στάδιο Tae Kwon Do και στο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες, οι διοργανωτές δίνουν το νέο ραντεβού με το κοινό και τους εμπορικούς επισκέπτες στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.

AFISA KRHTH MEGALH SYNANTHSHΜέσα από την ετήσια έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» οι διοργανωτές στοχεύουν ειδικότερα:

  • Να τοποθετηθούν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σηµεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,
  • Να έρθουν σε επαφή οι Κρήτες παραγωγοί και μεταποιητές µε τα δίκτυα διανοµής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονοµία και παραγωγή
  • Να γνωρίσουν οι καταναλωτές καλύτερα τα κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναµική τους
  • Να προωθηθεί το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδοµές που διαθέτει το νησί και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισµός 12 μήνες το χρόνο.

Ο χώρος που επελέγη για την 3η διοργάνωση είναι το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) που βρίσκεται στον πλέον  προνομιακό συγκοινωνιακά κόμβο, στο Νέο Φάληρο. Έχει κάλυψη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημόσια και ιδιωτικά (Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, σταθμός Ν. Φαλήρου, Λεωφορεία, δωρεάν παρκινγκ, κ.λπ.), γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση και θα αυξήσει την επισκεψιµότητα στην έκθεση.

Η «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»  θα είναι μικτή, κοινού και εμπορική και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τη βιομηχανική παραγωγή.

Επίσης, ξεχωριστή παρουσία θα έχουν Δήμοι της Κρήτης, που μέσα από τη συμμετοχή τους θα αναδείξουν τις τοπικές παραγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το «άρωμα» και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό.

Να σημειωθεί, ότι, οι προηγούμενες διοργανώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα, και πρόκειται να στηρίξουν: Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, ΕΟΤ,  Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης Λασιθίου, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων,  Παγκρήτια Ένωση, Παγκρήτια Δημοσιογραφική Ένωση, Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής,  Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων-Ποτών Εξωτερικού Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμος Αθηναίων, Δήμοι Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αποκόρωνα, Σητείας, Βιάννου, Αµαρίου, Μαλεβιζίου, Πλατανιά, Γόρτυνας, Σφακίων, Μυλοποτάµου, Αγ. Βασιλείου, Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων). Επίσης: Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, Εθνικό Επιµελητηριακό ∆ίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.∆.Ε.Γ.Ε.), Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος,  διµερή Επιµελητηρία: Αραβοελληνικό, Ελληνοβραζιλιανό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητηρίο, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερόανικο, Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθήνας,  Ελληνο-Ολλανδικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Σύνδεσμο, Ελληνοκαναδικό, Ελληνοκινεζικό, Ελληνορωσικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνοσερβικό Εµπορικό και Βιοµηχανικής Ένωσης.

Καλούνται οι επιχειρήσεις που θέλουν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και να δώσουν την προοπτική που αξίζει στη δική τους δραστηριότητα να συμμετάσχουν με εκθεσιακό περίπτερο σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση εκδηλώνοντας άμεσα το ενδιαφέρον τους στο 2810-213318. Η έκθεση οργανώνεται και υποστηρίζεται από τις εταιρείες «Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε» και «Εκδοτική Κρήτης-Νεκτάριος Σερμάκης».

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε με e-mail στο: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης στο www.pagritiaekthesi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση