HomeΚΡΗΤΗΥπομονή λίγες μέρες για την τιμή της ΕΑΣΗ στο λάδι

Υπομονή λίγες μέρες για την τιμή της ΕΑΣΗ στο λάδι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην τιμολογήσουν λάδι μέχρι να δώσει τιμές και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ζήτησε από τους παραγωγούς ο πρόεδρος της οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης.

Ο κ. Στρατάκης κατήγγειλε – στο περιθώριο σχετικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΑΣΗ με συνεταιριστές – τις προσπάθειες για να παιχτούν ύπουλα παιχνίδια σε βάρος των Κρητικών παραγωγών ελαιολάδου.

Ενώ οι αγρότες περιμένουν πώς και πώς να πουλήσουν σε καλή τιμή τη φετινή (πολύ καλή, καθώς διαφαίνεται) σοδειά, και μάλιστα ενώ οι τιμές στην Πελοπόννησο δείχνουν ότι η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος μπορεί να αποδειχτεί «χρυσή» για τους παραγωγούς, γίνεται προσπάθεια από κάποιες πλευρές να «ριχτεί» η Κρήτη και να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα η τιμή!

Μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι γίνονται προσπάθειες να αγοραστεί λάδι προς 2,70 έως 2,80 το κιλό, τιμή που υπολείπεται κατά πολύ όχι μόνο του 3,45 που πέτυχαν οι πρώτες δημοπρασίες στην Πελοπόννησο, αλλά και τα 3 ευρώ που είχαν οι αντίστοιχες στα Χανιά πριν από λίγες μέρες.

Η ΕΑΣΗ σκοπεύει να ακολουθήσει τη δική της τιμολογιακή πολιτική για το λάδι και θα καθορίσει τιμή συμφέρουσα για τον παραγωγό έως το τέλος της βδομάδας. Μέχρι τότε, συστήνει «υπομονή και ψυχραιμία» στους παραγωγούς, ώστε να μην πέσουν θύματα των εμπορικών «παιχνιδιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση