HomeΚΡΗΤΗΣε δύο χρόνια το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι έτοιμο

Σε δύο χρόνια το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι έτοιμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δέσμευση ότι σε δύο χρόνια το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου θα είναι έτοιμο, έδωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τη συνάντηση που είχε κεκλεισμένων των θυρών στα δικαστήρια με τους εμπλεκόμενους φορείς του Ηρακλείου.

Ο κ. Αθανασίου έφτασε, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ν. Κανελλόπουλου, στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και συναντήθηκε με δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα προβλήματα που φέρει το κτίριο που στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια της πόλης αλλά και η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου (δείτε εδώ).

«Με ιδιαίτερη χαρά ξαναβρίσκομαι εδώ στο Ηράκλειο το οποίο το έχω κατ’ επανάληψιν επισκεφτεί τόσο με την ιδιότητά μου ως δικαστικού λειτουργού, όσο και με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων. Εδώ έχω πολλούς φίλους, γνήσιους φίλους. Εξάλλου οι Κρητικοί φημίζονται για την γνήσια και πολύχρονη φιλία τους», επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο κ. Αθανασίου λίγο πριν μπει στην – κεκλεισμένων των θυρών – συνάντηση που είχε.

 

Έγινε η αυτοψία των δικαστηρίων

Οι ελλείψεις αλλά και τα ελαττώματα που υπάρχουν στο χώρο που στεγάζονται τα δικαστήρια του Ηρακλείου τέθηκαν επί… τάπητος στην χθεσινή συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της «Θέμις» Κατασκευαστικής κ. Σωτηρόπουλου.

Μάλιστα ειδικό κλιμάκιο έκανε επιτόπια αυτοψία του χώρου ενώ αναμένεται εντός ολίγων ημερών το πόρισμα.

«Αρχικά είδαμε τις ελλείψεις που έχει το κτίριο που στεγάζεται το Δικαστικό Μέγαρο αλλά και τα ελαττώματα που έχουν παρουσιαστεί. Ευτυχώς δεν υπάρχει θέμα στατικότητας. Υπάρχουν προβλήματα σε σοβάδες αλλά και τις υδρορροές. Όλα αυτά είναι επισκευάσιμα. Οι τεχνικές υπηρεσίες έκαναν μία πρώτη αυτοψία και αναμένουμε το πόρισμα ενώ θα έρθει και ειδικό κλιμάκιο της «Θέμις» για να δει τι ακριβώς χρειάζεται το κτίριο, να κάνει μία μελέτη και να επισκευαστεί στη συνέχεια», επεσήμανε ο κ. Αθανασίου.

 

Δεσμεύσεις για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Λύση στο πρόβλημα των δικαστηρίων θα δώσει μόνο η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, όπως δήλωσε εξερχόμενος της χθεσινής σύσκεψης στο Ηράκλειο ο κ. Αθανασίου.

«Το να επισκευαστεί το υπάρχον κτίριο δεν είναι λύση. Η οριστική λύση είναι το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Υπάρχει το οικόπεδο στο λιμάνι το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει το Μέγαρο. Θα είναι ένα Δικαστικό Μέγαρο που θα αρμόζει τόσο στην δικαστική εξουσία όσο και στην ιστορία του Ηρακλείου κι ελπίζουμε να γίνει το καμάρι των πολιτών. Οι τεχνικές προεργασίες θα γίνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ενώ ευελπιστούμε στα επόμενα δύο χρόνια να είναι έτοιμο προς παράδοση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

 

Οι φυλακές στο Λασίθι

Στο πρόγραμμα του υπουργείου βρίσκονται και οι φυλακές Λασιθίου, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου ο οποίος δεν πρόλαβε να επισκεφτεί τον χώρο.

«Δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να επισκεφτώ τις φυλακές Λασιθίου ωστόσο αντιπροσωπεία του νομού θα έρθει στην Αθήνα για να το συζητήσουμε. Είναι στο πρόγραμμα το υπουργείο να τακτοποιηθεί αυτό το μεγάλο για το νομό πρόβλημα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αθανασίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση