HomeΚΡΗΤΗΚαθαρισμός παραλίας από το Δίκτυο Εθελοντών

Καθαρισμός παραλίας από το Δίκτυο Εθελοντών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το σύνθημα «Θέλουμε μια ασφαλή, όμορφη και  καθαρή παραλία» το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μαθητών του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας για τον καθαρισμό και την αναμόρφωση της παραλίας που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή δράση αποκατάστασης του χώρου που έχουν «υιοθετήσει» οι μαθητές και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Αθλητισμού.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του  1ου υπαίθριου μαθητικού– δημοτικού συμβουλίου στις 31/10/14 και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί.

Στη δράση αυτή κλήθηκαν επίσης και θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας, καθώς και οι μαθητές της Δ΄καιΕ΄τάξης του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

«Τα παιδιά είδαν την εγκατάλειψη. Η μικρή παραλία, δίπλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν είναι μέρος γι’ αυτά. Σπασμένα κάγκελα, ξεβρασμένα σκουπίδια, ξεραμένα παρτέρια. Μα είδαν και τη λύση. Για την ακρίβεια, τη φαντάστηκαν. Τη σχεδίασαν στο μυαλό τους, τη ζωγράφισαν σε χαρτί, την άπλωσαν σε λέξεις. «Θέλουμε μια ασφαλή, όμορφη και  καθαρή παραλία. Θα μας βοηθήσετε;» ρώτησαν τα παιδιά της Δ’ και Ε’ τάξης του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου τμήματος του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας τους εκπροσώπους του Δήμου. «Θα σας βοηθήσουμε», τους υποσχέθηκαν.  Κι έτσι ξεκίνησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Από την εγκατάλειψη … στη δημιουργία. Μια θάλασσα ανάμεσα στη γειτονιά μας και την Ευρώπη» και μαζί ένα σχέδιο μεγαλεπήβολο, να αναμορφωθεί ο χώρος αυτός. Κι επειδή το ανέλαβαν τα παιδιά, να δείτε, δε θα παραμείνει απλά ένα σχέδιο» αναφέρει η διεύθυνση του Σχολείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση