HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Όχι στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε.

Ν. Μαριάς: Όχι στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την υποκρισία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  ως μέλος της τρόικας κατήγγειλε ο  Aντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου   στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κουνά το δάκτυλο στην Ελλάδα και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και απαιτεί μια βίαια δημοσιονομική προσαρμογή και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι δήθεν είναι ανεπαρκείς,  ενώ  η ίδια δεν μπορεί να βάλει τάξη στα του οίκου της και να ελέγξει τους ίδιους τους υπάλληλους της για περιπτώσεις  ανεπαρκούς δημοσιονομικής διαχείρισης που ρητά αναγράφονται στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:

«Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα 7 δισ. ευρώ που πληρώθηκαν αχρεωστήτως; Τι θα πείτε, κύριοι της Επιτροπής  στα εκατομμύρια ανέργους  του Ευρωπαϊκού Νότου για τα σκάνδαλα που περιγράφονται στην Έκθεση; Για τη διαφθορά στις αναθέσεις έργων; Για την κατασπατάληση πόρων; Για την κακοδιοίκηση;  Πως θα πιάσουν τόπο οι δαπάνες;».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δεν είναι λοιπόν ικανοποιητική η δημοσιονομική διαχείριση εκ μέρους της Επιτροπής. Είχαμε πληθώρα παραβιάσεων κανόνων δημόσιων προμηθειών και ουσιώδη σφάλματα στη διαχείριση κονδυλιών και αυτό είναι ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα που δεν μπορεί να το θεραπεύσει ο κ. Γιούνκερ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση