HomeΚΡΗΤΗΤιμούν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Τιμούν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

I.ΓΕΝΙΚΑ

Από 8ης πρωινής ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου:

α) Γενικός σημαιοστολισμός,

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 23ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΑ

ΩΡΑ 8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία από την φιλόλογο του 4ου  Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, κα Περισυνάκη Ευγενία.

ΩΡΑ 11:45Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου,

-Περιφερειάρχη Κρήτης,

-Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,

-Δήμαρχο Ηρακλείου,

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό

Κοινοβούλιο,

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης,

-Πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης,

-Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου,

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου,

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας,

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου,

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,

-Αναπηρικές Οργανώσεις,

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις,

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στο Νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 17:00 Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,  οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί  πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, Διοικητής Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών  Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης.

Παρακαλούμε όσους από τους παραπάνω επιθυμούν να  καταθέσουν στεφάνι να ενημερώσουν την υπεύθυνη για την κατάθεση κ. Χαλκιαδάκη Ευαγγελία μέχρι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο τηλέφωνο 2813 400244, 243.

Διαφήμιση
Διαφήμιση