HomeΚΡΗΤΗΔύο συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο

Δύο συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο συλλαλητήρια για το πολυτεχνείο εορτάζεται φέτος η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στο Ηράκλειο.

Στις 6 το απόγευμα η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» με τη στήριξη κι άλλων φορέων πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Μισή ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ οργανώνει την δική του συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του ΝΟΕΜΒΡΗ ΄73 με το ενωτικό λαϊκό μέτωπο αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

41 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ‘73, ο αντιϊμπεριαλιστικός αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μια και τα εργατικά-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Αυτή ή κυβέρνηση,  που βρίσκεται στην υπηρεσία του ξένου ιμπεριαλισμού και της εγχώριας ολιγαρχίας, εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, «δίδοντας παραστάσεις» δήθεν εκδημοκρατισμού, την ίδια  στιγμή που – με το αντιδραστικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων» – θέτει στο στόχαστρο το λαϊκό και αριστερό κίνημα και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση θεσπίζει ακόμη ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ σε ένα, ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα, τοπίο πείνας, ανεργίας (1.300.000 οι άνεργοι), γενικεύοντας τις απολύσεις-μετακινήσεις και διαθεσιμότητες, συνθλίβοντας το αγροτικό εισόδημα και τα χαμηλά στρώματα, αποδομώντας τον παραγωγικό ιστό, εδραιώνοντας το σχολείο της αγοράς και το «νέο λύκειο» των πολλαπλών ταξικών φραγμών, της ευέλικτης απασχόλησης και πληροφορίας, διαλύοντας το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Αυτή η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής και της τρομοκρατίας που επιβάλλουν από κοινού τα κόμματα της ολιγαρχίας-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., εξαθλιώνει τους εργαζόμενους – με τη θηριωδία του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και των «μετακινήσεων», δηλαδή των ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση