HomeΚΡΗΤΗΠορεία για τον ρατσισμό

Πορεία για τον ρατσισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

καλεί τον κόσμο του Ηρακλείου σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κορνάρου, το Σάββατο 15 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι,

για να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και το φασισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξημερώματα Τρίτης 4 Νοεμβρίου άλλη μία ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε στο Ηράκλειο.

Το  μαγαζί μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή 12, ιδιοκτησίας μεταναστών από το Μπαγκλαντές, καταστράφηκε ολοσχερώς.  Η ενέργεια των δραστών  ήταν προμελετημένη με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει την γειτονιά όπου και μένουν αρκετοί μετανάστες. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου ειναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές καθώς  ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές  προκλήσεις συνεχίζονται για χρόνια τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη. Τα φασιστοειδή που ρημάζουν τις ζωές και τις περιουσίες των μεταναστών εργατών στην Ελλάδα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Όσοι στοχοποιούν τους συνανθρώπους μας γιατί διαφέρουν σε έθνος, χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό συναινούν στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και ενισχύουν τους νεοναζί δολοφόνους. Είναι πρόκληση την ώρα που για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, τα γραφεία – ορμητήρια τους στις γειτονιές να παραμένουν ανοιχτά.

Δικεδικούμε να μπούν στη φυλακή οι χρυσαυγίτες και όλοι οι δολοφόνοι ναζί και να κλείσουν τα γραφεία τους. Ακόμα αγωνιζόμαστε για να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να οργανωθούν στα συνδικάτα και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Απαιτούμε να διαλυθεί η FRONTEX και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κορνάρου, το Σάββατο 15 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι,  τον κόσμο του Ηρακλείου για να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και το φασισμό.

Θα νικήσουμε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση