HomeΚΡΗΤΗΣυγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν στη Φυσική

Συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν στη Φυσική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου συγχαίρουμε την ομάδα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Γαζίου και τον υπεύθυνο καθηγητή τους Αστρινό Τσουτσουδάκη για τις διακρίσεις που κατέκτησαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πειραμάτων και κατασκευών φυσικών επιστημών με κεντρικό θέμα: «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Illuminating ScienceEducation»), που διεξήχθησαν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Scienceon Stage – Europe).

Ο έπαινος που κατέκτησαν οι μαθητές (1 από τους 3) αλλά και η αναπληρωματική θέση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Διεθνή διαγωνισμό δείχνει ότι στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα  στην εκπαίδευση (μείωση δαπανών, κλίμα ανασφάλειας λόγω της τιμωρητικής αξιολόγησης αλλά και της εφαρμογής του  ¨Νέου Λυκείου¨ ) οι καθηγητές μπορούν να εμπνέουν και να οδηγούν τους μαθητές τους ξεφεύγοντας από το εξετασιοκεντρικό σύστημα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δείχνει ότι αν οι καθηγητές αφεθούν ελεύθεροι αγγίζουν την ουσία της παιδευτικής πράξης, δηλ. την έμπνευση, την δημιουργία, την  αναζήτησης της γνώσης.

Αυτά τα ταξίδια γνώσης προσφέρουν στους μαθητές, περισσότερα από οποιοδήποτε μάθημα, τη χαρά της συνεργασίας και της ανακάλυψης.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών παρόλη την κούραση, τις ώρες εργασίας τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις δύο ημέρες της παρουσίασης των πειραμάτων μας δείχνει ότι ‘’ανήσυχοι’’ καθηγητές μπορούν να δώσουν ένα άλλο περιεχόμενο στο σχολείο.

Οι Ελεύθεροι Δημότες  Μαλεβιζίου είμαστε δίπλα  στην Διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου Γαζίου , τους συγχαίρουμε  και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δημιουργικό τους έργο   και νέες διακρίσεις που δίνουν φως στη προσπάθεια επιβολής σκότους στην Παιδεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση