HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση δήμου για την ψήφιση προϋπολογισμού

Απάντηση δήμου για την ψήφιση προϋπολογισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερψηφίστηκε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο προϋπολογισμός του Δήμου Πλατανιά από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία. Ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος, ανάλογος με τους πόρους που διαθέτει ο Δήμος Πλατανιά. Ωστόσο, το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου Πλατανιά δε βασίζεται στο τεχνικό του πρόγραμμα από την ισχνή κρατική χρηματοδότηση ή από τους περιορισμένους ίδιους πόρους αλλά από τα συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά έργα μέσα από τομεακά προγράμματα (ΟΠΑΑΧ, ΕΣΠΑ, LEADER) καθώς και περιφερειακά (ΠΕΠ Κρήτης), στα πλαίσια των οποίων ο Δήμος Πλατανιά έχει υλοποιήσει, υλοποιεί αλλά και ωριμάζει για την επόμενη περίοδο. Ο Δήμος Πλατανιά έχει άλλωστε αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν τη διεκδικητικότητά του σε έργα ανάπτυξης και υποδομών που αφορούν όχι μόνο το Δήμο αλλά και ολόκληρο το  Νομό.

Κάποιοι όμως, με χαρακτηριστική εμμονή, εξακολουθούν να διαπιστώνουν ανυπαρξία στόχων και έργων αλλά και  να «βλέπουν» αδιαφάνεια εκεί που δεν υπάρχει ή να εφευρίσκουν «παρανομίες». Ωστόσο καλό θα ήταν πριν εκτοξεύουν καταγγελίες, να είναι σε θέση να τις τεκμηριώνουν. Διαφορετικά ηθελημένα υποσκάπτουν το κύρος του Δήμου στο βωμό μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχόλιο «είναι φανερό ότι η Δημοτική αρχή δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και δεν μάχεται όσο θα έπρεπε για το Δήμο και τους Δημότες του», του συντάκτη του κειμένου καταψήφισης του προϋπολογισμού,από τη μείζονα αντιπολίτευση, το οποίο μάλιστα εστάλει και δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης πριν την ανάγνωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, μόνο εκτός πραγματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Δημοτική Αρχή  έχει  αποδείξει έμπρακτα και εκτός των ορίων του δήμου την πρωτοπορία της στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στη διεκδικητικότητα, στην καινοτομία των  προτάσεών της. Άλλωστε ο κάθε πολίτης είναι σε θέση να κρίνει και να βγάζει τα συμπεράσματά του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση