HomeΚΡΗΤΗΚριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Αθλητισμού

Κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια  δράσεων που αναπτύσσει για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κτλ), υλοποιεί την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε παιδιά απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος και που αδυνατούν να πληρώσουν, να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στις Ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου, Τένις).

Στη δράση αυτή, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών.

Η επιλογή των υποψήφιων αθλουμένων  θα γίνεται  μετά από αίτηση των γονέων ή κηδεμόνων τους στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου,  Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τις αιτήσεις θα παραλαμβάνουν ο κ. Γιανναδάκης Νίκος, οδός 1770 αριθμός 24,  Παλαιό Ιπποκράτειο, γραφείο 411 και  η κα Μιχελινάκη Άννα, Κτίριο Υγειονομικού, Μονής Καρδιωτίσσης 56,  με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μέχρι την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014. Τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

  • Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το έντυπο Ε9 .
  • Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από όπου θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας.

Το όριο του εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων μελών της οικογένειας καθορίζεται ως εξής: για  οικογένεια με δυο μέλη  ορίζεται καθαρό  ετήσιο εισόδημα αφαιρουμένου του ενοικίου , ποσό ύψους  μέχρι 6500€, για τριμελή οικογένεια ποσό ετήσιου εισοδήματος μέχρι  8000€ , για τετραμελή οικογένεια μέχρι 9000€, για πενταμελή και άνω μέχρι 12500€.

  • Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
  • Θα λαμβάνεται υπόψη και η ιατρική γνωμάτευση για ασθένεια (αν υπάρχει) των γονέων ή άλλου μέλους της οικογένειας.
Διαφήμιση
Διαφήμιση